Ukončené projekty

KA1, Projekty v oblasti odborného vzdělávání, „Učíme se z historie a poznáváme současnost tradičních řemesel“ (Výzva 2016)
informace o projektu

*KA1, Na zkušenou napříč Evropou Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu (Výzva 2015)                                                                                            Vzdělávací mobilita jednotlivců – dotace 31 660 EUR                                                                     Projekt byl zaměřen na třítýdenní stáže 8 nejlepších žáků tříletých gastronomických oborů ukončených výučním listem (kuchař-kuchařka, číšník-servírka a kuchař-číšník) a 12 žáků 1. až 3. ročníků oborů Management umění a reklamy a Informační služby ve firmách a institucích.
Stáže probíhaly v severním Portugalsku v turisticky velmi významné oblasti Minho, partnerem byla nezisková organizace Associação Intercultural Amigos da Mobilidade (The Intercultural Association Mobility Friends).
Cílem u žáků gastronomických oborů bylo naučit se připravovat a servírovat tradiční portugalskou
kuchyni, která se zaměřuje především na přípravu rybích specialit a úpravu darů moře.
Cílem u žáků oborů Management umění a reklamy a Informační služby ve firmách a institucích bylo
poznávání moderních informačních a komunikačních technologií v oblasti marketingu, reklamy a médií a zdokonalení odborných schopností a dovedností účastníků.
U všech stážistů došlo k rozvoji odborných jazykových dovedností a zvýšila se schopnost komunikovat v anglickém jazyce, vzrostla znalost v oblasti informačních a komunikačních technologií, seznámili se s nejmodernějšími metodami práce i technickým vybavením.
Významné bylo také poznání kulturního a přírodního bohatstvím oblasti, rozvoj multikulturních dovedností, navázání nových kontaktů, pracovních i osobních. Dále se naučili samostatnosti, týmové spolupráci a zodpovědnosti za plnění svěřených úkolů, což posílilo jejich osobnostní rozvoj a je obrovským vkladem pro jejich budoucí život.
Výsledky projektu byly a i nadále budou využity Střední odbornou školou Luhačovice, spolupracujícími školami a sociálními partnery školy v ČR i v zahraničí.                                               1. Těšíme se do Portugalska                                                                                                                 2. A jedeme                                                                                                                                             3. Olá                                                                                                                                                       4. Galo de Barcelos                                                                                                                                 5. Olá, o meu nome é                                                                                                                               Kuchařka                                                                                                                                                 Kuchařka-portugalské-kuchyně

*KA1, Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu (Výzva 2014)
Vzdělávací mobilita jednotlivců – dotace 60 000 EUR
Hlavním cílem projektu je zvýšení adaptability a zlepšení odborných dovedností a kompetencí našich žáků tak, aby se lépe uplatnili a zlepšila se jejich integrace na evropském trhu práce. Dále usilujeme o rozvíjení kvality, inovací a evropské dimenze v oblasti systémů a praxe odborného vzdělávání prostřednictvím nadnárodní spolupráce.
Obsah projektu je zaměřen na poznání pracovního prostředí a pracovního nasazení v jiných zemích Evropské unie, seznámení se s odlišnými metodami práce, pracovními postupy a na zlepšení komunikace v cizích jazycích.
Projekt je zaměřen na 2 skupiny:
A1/ Žáci gastronomických oborů (kuchař-kuchařka, číšník-servírka, kuchař-číšník) – proběhnou 2 běhy mobilit v Turecku (celkem 12 žáků a v každém běhu doprovodná osoba)
Cílem je praktické využívání moderních trendů v gastronomii používané v turecké kuchyni. Výše zmíněným cílům byla přizpůsobená i délka pobytu, nejvhodnější období pro realizaci stáží a počet stážistů. Vzhledem k tomu, že se jedná především o neplnoleté žáky, jeví se jako nejvhodnější třítýdenní stáže.
Celkem proběhnou 2 stáže, v říjnu 2014 a v říjnu 2015, obou se zúčastní vždy 6 žáků a doprovodná osoba.
A2/ Žáci oboru Management umění a reklamy – 2 běhy mobilit v Rakousku (celkem 8 žáků). Cílem je poznávání moderních informačních a komunikačních technologií v oblasti marketingu, reklamy a medií, což zdokonalí odborné schopnosti a dovednosti účastníků. Ti tak v následném studiu či zaměstnání budou moci lépe konkurovat rychlému tempu vývoje v oblasti marketingu, reklamy a médií. Není vyloučená ani možná další budoucí spolupráce absolventů s rakouskými firmami.
Výše zmíněným cílům byla přizpůsobená i délka pobytu stážistů (8 týdnů). Vzhledem k tomu, že adaptabilita v cizí zemi trvá 1 – 2 týdny, především z hlediska jazykového a seznámení se s organizací, je možné teprve další období věnovat intenzivní práci, získávání zkušeností a jejich využití. Jedná se tedy o dlouhodobou aktivitu.Publicita:
1. Pozdrav z Rakouska
2. O turecké kuchyni
3. Den turecké kuchyně

*Spolupracující škola v projektu ESF CZ.1.07/1.1.00/54.0013
Rozvoj podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků
Financování s celkovou částkou 3 531 991,95 Kč.

Realizátor projektu: Univerzita Palackého, partnerem Statutární město Olomouc a spolupracovníkem Olomoucký kraj prostřednictvím sdružení OK4Inovace.
Realizace projektu: od 1. 10. 2014 do 31. 7. 2015.

Bližší informace: OP VK Olomouc

*Partnerství s finanční účastí v krajském projektu OP VK
NOVÉ PŘÍSTUPY K REALIZACI PRAKTICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI
Všeobecným cílem projektu je zvýšení kvality počátečního vzdělávání prostřednictvím vytvoření komplexního systému podpory praktického vyučování na středních odborných a základních školách ve Zlínském kraji. Navrhovaný systém je založen na zavedení nových forem spolupráce škol a reálného pracovního prostředí (vytvoření agentury praxí, vytvoření středisek praxí, realizace minipodniků, realizace podnikatelských fór).
Cílovými skupina projektu jsou:
– žáci a pedagogičtí pracovníci maturitních oborů netechnického směru
– žáci a pedagogičtí pracovníci učebních oborů netechnického směru
– žáci a pedagogičtí pracovníci ZŠ
Předkladatel projektu: Zlínský kraj. Na jeho realizaci se bude pilotně podílet 6 finančních partnerů.Těmito partnery jsou: SPŠOA Uherský Brod, SŠPHZ Uherské Hradiště, SOŠ Luhačovice, SZŠ Zlín, SŠ oděvní a služeb Vizovice, Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání a celoživotního učení Zlínského kraje, o. p. s..
Celkový rozpočet projektu: 16 419 360 Kč
Naše finanční dotace:             2 450 000 Kč
Bližší informace o projektu naleznete ZDE!

  • Výzvu k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu (dodání IT ) najdete ZDE
  • Výsledek VŘ na veřejnou zakázku malého rozsahu (dodání IT) naleznete ZDE.
  • Kupní smlouvu na veřejnou zakázku malého rozsahu (dodání IT) naleznete ZDE.

logolink

Cíl projektu: zvýšení kvality počátečního vzdělávání vytvořením komplexního systému podpory praktického vyučování na SOŠ a ZŠ ve Zlínském kraji.
Cesta ke splnění: spolupráce škol a reálného pracovního prostředí (vytvoření agentury praxí, vytvoření středisek praxí, realizace minipodniků, realizace podnikatelských fór).
Předkladatel projektu: Zlínský kraj
Pilotní ověřovatelé: SPŠOA Uherský Brod, SŠPHZ Uherské Hradiště, SOŠ Luhačovice, SZŠ Zlín, SŠ oděvní a služeb Vizovice, Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání a celoživotního učení Zlínského kraje, o. p. s.
Spolupracující ZŠ: ZŠ Luhačovice a ZŠ TGM Bojkovice
Celkový rozpočet projektu: 16 419 360 Kč
Naše finanční dotace:             2 450 000 Kč

Články k projektu:

    1. Zahájení projektu 9. 10. 2014 (web školy)
    2. Volejbalový turnaj o pohár ředitele školy 10. 11. 2014 (web školy)
    3. Minipodniky v akci 27.11. 2014 (web školy)
    4. Adventní setkání na ZŠ Bojkovice – 3. 12. 2014 (web školy)
    5. Výstava Tichá přítomnost – 1. 12. 2014
    6. Prezentuj s lehkostí – 5. 12. 2014 (web školy)
    7. Tradiční vánoční jarmark – 8. 12. 2014 (web školy)
    8. Medový den (Fčelka v akci) – 8. 12. 2014 (web školy)
    9. Další projektová akce – Mikuláš – 8. 12. 2014 (web školy)
    10. PR článek pro Zlínský deník 10.12. 2014
    11. Velký úspěch Prezentuj s lehkostí – 15. 12. 2014 (web školy)
    12. Další aktivity projektu OPVK 7. 1. 2015 (web školy 7. 1. 2014)
    13. Projektová spolupráce s Knihovnou F. Bartoše (web školy 8. 1. 2015)
    14. Pozvánka na den otevřených dveří(web školy 12. 1. 2015)
    15. Lucie vyzpívala stříbrnou korunku (web školy 18. 1. 2015)
    16. Projektová spolupráce se ZŠ Luhačovice (web školy 23. 1. 2015)
    17. Exkurze minipodniků oborů gastro v hotelu Pohoda (web školy 4. 2. 2015)
    18. Prezentace projektů SOŠ Luhačovice – Olomouc (konference 18. 2. 2015)
    19. Další kurz zdravé výživy (web školy 19. 2. 2015)
    20. O etiketě stolování trochu jinak (web školy 24. 2. 2015)
    21. Marketingová strategie – vzdělávání pedagogů SOŠ  (web školy 27. 2. 2015)
    22. Projekt úspěšně pokračuje  (web školy 5. 3. 2015)
    23. Anketa zdravé stravování na ZŠ Luhačovice (web školy 6. 3. 2015)
    24. Anketa na ZŠ Bojkovice  (web školy 6. 3. 2015)
    25. Etiketa stolování pro ZŠ (web školy 18. 3. 2015)
    26. Etiketa stolování v projektu OPVK (web školy 30. 3. 2015)
    27. Vaření z biopotravin(web školy 20. 4. 2015)
    28. Workshop Svět kávy (web školy 21. 4. 2015)
    29. Prezentace na workshop Svět kávy (web školy 21. 4. 2015)
    30. Podnikatelské fórum II (web školy 30. 4. 2015)
    31. Etiketa stolování pro podnikatelské fórum (web školy 30. 4. 2015)
    32. Velikonoční almanach (web školy 5. 5. 2015)
    33. Velikonoční almanach ZŠ Bojkovice (web školy 4. 5. 2015)
    34. Exkurze do luhačovických hotelů (web školy 13. 5. 2015)
    35. To nejlepší z projektu(web školy 15. 5. 2015)
    36. Využití bylin v přípravě pokrmů (web školy 25. 5. 2015)
    37. Reálná praxe v projektu (web školy 5. 6. 2015)
    38. Práce střediska praxe vrcholí (web školy 12. 6. 2015)

*Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 56 Prioritní osy 1 – Počáteční vzdělávání
Oblasti podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Červen – prosinec 2015
Finance:
téměř jeden milion korun

Z této výzva budou realizovány dvě klíčové aktivity.
Jednou z nich bude krátkodobý zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky školy, během něhož v podzimních měsících vyjede zdarma 40 žáků školy do Velké Británie, aby tam zlepšili své jazykové kompetence a prohloubili své znalostí o zemích EU a ESVO (Evropské sdružení volného obchodu). Pobyt v zahraničí bude realizován v délce trvání 5 kalendářních dní mimo cesty. Žáci absolvují jazykovou výuku a seznámí se s významnými reáliemi příslušného místa.
Další aktivitou bude zahraniční jazykový kurz pro sedm pedagogů, kteří pro zlepšení svých jazykových kompetencí pedagogů absolvují v době prázdnin krátkodobý intenzivní kurz v zahraničí (Velká Británie, Rakousko, Německo) v trvání 10 pracovních dnů. Kurz bude zaměřen na zlepšování jazykových kompetencí obecně ale i na tzv. „Teacher Training“ (speciální příprava pro učitele cizích jazyků).
1. Výzva k podání nabídky
2. Výzva pro MŠMT

*UNIV 3                                                                                                                                                         Od dubna 2012 byla škola zapojena do projektu UNIV 3. Tento projekt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Jeho cílem bylo podobně jako u předchozích projektů UNIV a UNIV 2 kraje proměnit střední školy na instituce poskytující počáteční i další vzdělávání – na Centra celoživotního učení. Další informace na: http://www.nuv.cz/univ3

* Projekt OP VK:                                                                                                                                   EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0370
VYUŽITÍ ICT VE VÝUCE NA SOŠ LUHAČOVICE
Cílem projektu bylo prostřednictvím nových metod a nástrojů docílit zlepšení stavu počátečního vzdělávání na naší škole. Zkvalitnění a zefektivnění výuky bylo dosaženo metodickým vzděláváním, podpůrnými kurzy a mentoringem pedagogických pracovníků, tvorbou a následným používáním nových metodických pomůcek a učebních materiálů ve výuce. Zvýšením efektivity práce se žáky ve vybraných prioritních tématech probíhalo formou  individualizace výuky prostřednictvím dělení hodin.
Ukončení projektu: červen 2014, Získané prostředky: 1 200 000 Kč
Stáhnout dokument projektu

* Projekty Leonardo da Vinci:
Anatolská keramika – jedinečný svět umění s dotací
Dotace:
21 938 Eur
V rámci projektu vycestovalo ve dvou termínech na třítýdenní stáž 12 žáků oboru Design a tvorba keramiky s vyučujícím do turecké oblasti Kappadokie, aby tam objevili nové postupy v tvorbě keramiky.
Ukončení projektu podzim 2014

* Projekt OP VK -prioritní osa 1 – oblast podpory 1. 1. – číslo výzvy 01:
INOVAČNÍ TECHNOLOGIE V ODBORNÝCH PŘEDMĚTECH A ODBORNÉM VÝCVIKU UMĚLECKÝCH ŘEMESEL A OBORŮ GASTRO

Projekt OP VK – prioritní osa 1 – oblast podpory 1. 1. – číslo výzvy 01

Realizace: pedagogové SOŠ Luhačovice
Finance: z ESF a státního rozpočtu (více než 3,4 miliony Kč)
Využití: tvorba nových výukových materiálů a na rozvoj netradičních technologií, jimiž bude obohacena výuka některých oborů SOŠ Luhačovice.
Nákup nových ICT technologií: kamera, fotografický aparát, tiskárna (A1), výkonné PC a notebooky, grafické tablety schopné zpracovávat složité grafické programy.


Šest vzdělávacích modulů (4 pro obory UMŘ a 2 pro obory gastro):

  1. Keramika Raku – netradiční technologie japonské výroby keramiky (tvůrci modulu M1: Marie Haková, Magda Sudková a Jiří Váp)
  2. Ztracená a znovuzrozená technologie kovářského svařování ve výrobě damascenské oceli (tvůrci modulu M2: Petr Čech, Jiří Suchánek a Lubor Černobila)
  3. Techniky inkrustace a intarzie dřeva. Povrchová úprava dřeva šelakovou politurou (tvůrci modulu M3: Marie Haková, Magda Sudková a Jiří Váp)
  4. Návrhy výrobků UMŘ, zhotovení dokumentace s využitím ICT a grafického softwaru (tvůrci modulu M4: Magda Sudková, Rostislav Chvíla, Petr Čech, Ludmila Krčmářová, Iva Běšínská a Kateřina Mikešová)
  5. Inovace výuky odborných předmětů a odborného výcviku o moderní technologie s využitím ICT Objednávkový systém a Recepturní systém (tvůrci modulu M5: Květoslava Švagerová, Martina Šuráňová, Alena Marková a Alena Stolaříková)
  6. Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů a odborného výcviku    (tvůrci modulu M6: Květoslava Švagerová, Martina Šuráňová, Alena Marková a Alena Stolaříková)

V modulech budou vytvořeny i pomocí dalšího moderního zařízení (moderní software):

  • studijní materiály a texty k netradičním technologiím uměleckých řemesel, s využitím při praktických ročníkových a maturitních pracích.
  • příprava vlastních receptur a kalkulací pomocí speciálního softwaru, výukových DVD pro gastronomické obory, metodika výuky objednávkového systému restaurací, prezentace v PowerPointu, které budou využívány v teoretické i praktické výuce

Cíl práce: příprava pilotních ověření jednotlivých modulů ve výuce a odborném výcviku, a to i ve spolupráci se sociálními partnery.

Články k projektu:
Úvodní článek
Veletrh salima
Schůzky pracovních týmů
Výběrové řízení na nákup ICT techniky
Výtvarný workshop žáků UŘ ve Vysokém Poli
Zhodnocení průběhu projektu – květen
Oznámení – výstava Maturita 2012
Exkurze 3.G Vizovice
Výstava Maturita 2012 – poděkování
Kování damasku v Těšanské kovárně
Kurz raku – počáteční

Úspěch našich kovářů na Helfštýně
Technologie raku – Slavonice
Výstava 500 let houslí
Exkurze žáků oboru Design a zpracování keramiky
Odborná exkurze studentů UŘ ve firmě Dyaz
Exkurze Olima
Exkurze oborů Design a tvorba keramiky
Článek na portálu ZKOLA
Článek pro Zlínské noviny – říjen 2012
Informace o třídních schůzkách 15.11.2013

Vyhlášení soutěže – Mistr ve vaření kyselice
Mistr ve vaření kyselice byl vyhlášen
Propozice soutěže – Machr svého oboru 2013
Přihláška do soutěže – Mach svého oboru
Vyhlášení soutěže – Machr svého oboru
Propozice soutěže – Mistr ve vaření kávy
Vyhlášení soutěže – Mistr ve vaření kávy
Pozvánka na třídní schůzky
Den s raku keramikou – pozvánka
Den s raku keramikou
Kurz moderní gastronomie
Trendy v nábytkářství a bydlení 2013

 

* Projekt Leonardo da Vinci:
Marketingové komunikační aktivity v evropském sektoru

* Partner projektu Investice do rozvoje vzdělávání:
Další vzdělávání pro Vás
Charakteristika projektu
Webové stránky projektu: http://vzdelavaniprovas.spspzlin.cz

* Projekt Leonardo da Vinci:
Objevování dědictví turecké gastronomie

* Projekt Partnerství škol Comenius:
Hudba jako nositel kulturní identity
ukončení 2014 viz

* Projekt OP VK -prioritní osa 1 – oblast podpory 1. 1. – číslo výzvy 01:
Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na Střední odborné škole Luhačovice
Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na SOŠ Luhačovice
Formulář přihlášky na exkurzi do Paříže 2010
Paříž 2010
Závěrečná konference OP VK 25. 10. 2010

* Projekt mobility Leonardo da Vinci:
Poznávání gastronomických zvyklostí
Projekt očima studentů

* Školní projekt EVVO
Školní projekt EVVO
Hodnocení projektu

* Spolupráce s Konfuciovou akademií v Olomouci
Přihláška na jazykový a kulturní kamp na Univerzitě cizích jazyků v Pekingu
Přihláška na kurz čínského jazyka
Jazykový a kulturní kamp v Pekingu – informace

*Mezinárodní  a národní projekty v letech 2005 – 2007
Mezinárodní a národní projekty

* Úspěch v Bruselu
Zpravodaj JA ČR 2010 
Tisková zpráva ze soutěže