SOUTĚŽ V PŘÍPRAVĚ POKRMŮ Z TRADIČNÍCH OBILOVIN

Dne 25. ledna 2017 soutěžili žáci třídy 2.G v přípravě pokrmů z tradičních obilovin. Soutěž probíhala ve cvičné kuchyni oborů Kuchař / kuchařka. Žáci – soutěžící si samostatně připravili receptury a vynormovali pokrm na zadaný počet porcí. Po vyhotovení pokrmů, následovala prezentace, při které popsali užitou obilovinu, její obsah živin a vliv na lidské zdraví.

Určit vítěze soutěže bylo velmi těžké. Všechny zhotovené pokrmy byly téměř na stejné velmi vysoké úrovni. Vítězkou soutěže se stala Kristýna Kolínková, která připravovala zapečené papriky s barevným bulgurem a mozzarellou. Druhé místo obsadil Adam Žmolík se svými lívanci z ovesných vloček s tvarohem a s lesním ovocem. Třetí místo obsadil Arthur Šimon, který připravil kuskus s pečenou zeleninou.

Soutěž byla pro žáky zajímavá a poučná, protože ne všichni se setkávají s těmito druhy obilovin, ať už doma, tak na externích pracovištích v rámci svého odborného výcviku.

Příspěvek byl publikován 31.1. 2017