Matematika s radostí!

Dnes ráno na mne připadla opravdu radostná povinnost sdělit žákům 1. K a 1. M dobrou zprávu:

V MATEMATEMATICKÉ SOUTĚŽI TŘÍDNÍCH KOLEKTIVŮ PRVNÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JSTE USPĚLI S NEJLEPŠÍM MOŽNÝM VÝSLEDKEM!

 Jednoduše řečeno:

SOUTĚŽ JSTE VYHRÁLI!

Všechno to ale začalo mnohem dřív.

Pro žáky tříd 1. K a 1. M elektronickou přihláškou do soutěže, kterou v rámci projektu MATEMATICKÁ GRAMOTNOST IKAP II* pořádá již tradičně každým rokem Zlínský Kraj ve spolupráci s UTB.

Pro nás matikáře vše začalo mnohem dříve, již v roce 2019, kdy jsme přihlásili do 1. ročníku této soutěže třídu 3. G, tedy žáky gastro oboru. Chtěli jsme jim ukázat, že pokud budou i k matematice přistupovat pozitivně, se snahou něco dokázat, mohou jako třídní kolektiv uspět. Z nečekaného vítězství jsme my učitelé i žáci měli velkou radost a nesnížila ji ani skutečnost, že výhra v soutěži nás vlastně ani minout nemohla, protože  v naší kategorii jsme se přihlásili do soutěže jako jediní. Výlet pro celou třídu, který byl odměnou za vítězství, jsme si parádně užili.

Čas prověřil, že naše výhra byla zasloužená. Vytvořili jsme systém spolupráce žáků a koordinace činností při řešení úloh. Smysluplná týmová práce dovedla naše žáky k vítězství v soutěži i v dalších třech ročnících v různých kategoriích.

Teď nás čeká milá povinnost naplánovat pro vítězný kolektiv výlet zdarma do Brna, nebo Olomouce. Věříme, že kromě zážitků z výletu, zůstane v mysli žáků i přesvědčení, že týmová spolupráce je velmi silným nástrojem třeba i při řešení kolektivních matematických úkolů.


22. 2. 2023      Za matikářky napsala: Mgr. L. Krčmářová 

 

 

* Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje II

diplom_ikap

Příspěvek byl publikován 24.2. 2023