Vzdělávací program Věda nebo klam smyslů -Přednáška Jak se bránit šikaně

Třídy 1.G a 2.M se dne 6. 3. 24 zúčastnily v Uherském Brodě dvou přednášek. Sraz byl v 8:20 na nádraží v Luhačovicích, odkud jsme jeli vlakem do Brodu, kde nás u Muzea J. A. Komenského čekali místní studenti.
Zde v muzeu byly naše smysly podrobeny zkoušce. Milý pan lektor nám ukázal rozklad světla na duhu, velikosti planet, hvězd, galaxie, až po náš časoprostor. Dále nám bylo ukázáno, jak barevné světlo může ovlivnit původní barvu daného objektu, a nakonec nám byla dočasně odebrána schopnost vidět barvy, závěrem jsme skrze ozubená kolečka měli vytvořit pravoúhlý trojúhelník, což se, pokud vím, nikomu nepodařilo. Určitě můžu za všechny říct, že jsme měli příležitost načerpat nové vědomosti a že jsme si to užili.
Po krátké přestávce jsme se přesunuli na přednášku pana Krejčího “Jak se bránit šikaně na internetu” do brodského domu kultury. Tam se střetli žáci ze škol z okolí Uherského Brodu a pan psycholog neměl problém se se všemi bavit, jako by je znal. Dozvěděli jsme se spoustu informací o tom, jak se zachovat v případě hrozícího nebezpečí na internetu i ve skutečném životě a jak mu předcházet. Témata byla zajímavá a prospěšná. Nepochybujeme, že se mladí lidé dozvěděli mnoho nového. Přednáška byla naučná a inspirativní, avšak nebylo to zdaleka jenom o tom, co nedělat na internetu, ale i o tom, co je komfortní zóna a jak z ní popřípadě vystoupit.
Doufáme, že si z přednášky každý vzal to, co je pro něho důležité.
Martin Stolař, Petr Zetka, 1.G

Příspěvek byl publikován 11.3. 2024