VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE MACHR SVÉHO OBORU 2024

Pro druhé pololetí školního roku 2023/2024 vyhlašuje ředitelka Střední odborné školy Luhačovice pro žáky oborů UMĚLECKÝCH ŘEMESEL 10. ročník soutěže v odborných dovednostech MACHR SVÉHO OBORU.

Soutěž je zaměřena na popularizaci a inovaci jednotlivých oborů uměleckých řemesel vyučovaných na naší škole a jako motivační prostředek pro úspěšné studium žáků oborů UŘ.

V rámci hlavní soutěže budou naši žáci bojovat o titul MACHR SVÉHO OBORU za rok 2024 ve třech soutěžních oborech, vždy ve třech kategoriích.

OBORY:

  • UMĚLECKOŘEMESLNÁ PRÁCE TRUHLÁŘSKÁ NEBO ŘEZBÁŘSKÁ
  • UMĚLECKOŘEMESLNÁ PRÁCE KERAMICKÁ
  • UMĚLECKOŘEMESLNÁ PRÁCE KOVÁŘSKÁ

V rámci soutěže bude porota hodnotit ročníkové a maturitní práce žáků.

Do hodnocení je možné přihlásit také volnou (domácí) práci, která může být dílem jednotlivce nebo i skupiny žáků.

ČASOVÝ HARMONOGRAM SOUTĚŽE:

TERMÍN REGISTRACE A KONÁNÍ SOUTĚŽE:           12. února – 24. května 2024
TERMÍN ODEVZDÁNÍ PRÁCE:                                 24. května 2024
VYHODNOCENÍ:                                                     3. června 2024

Registrace do soutěže bude probíhat od 12. února 2024 u ZŘ pro praxi. Velký prostor bude vyhrazen jednotlivcům (nebo i vícečlenným týmům), kteří budou prezentovat svůj talent, inspiraci, odbornou práci a zručnost. V soutěži bude vyhlášeno celkové pořadí a určen „MACHR OBORU“. Kromě toho bude uděleno „ZVLÁŠTNÍ OCENĚNÍ POROTY“ za originální námět nebo zpracování.

V letošním ročníku může být také opět uděleno ocenění „DIVOKÁ KARTA ROKU“ za nejvýraznější osobní posun a rozvoj studenta v praktických dovednostech v rámci jeho řemesla. 

Práce studentů budou vystaveny v rámci každoroční školní výstavy MATURITA 2024 v hale Vincenta v Luhačovicích v termínu 1. – 16. června 2024. Vernisáž výstavy a slavnostní vyhlášení výsledků soutěže s předáním cen je plánováno na pátek 7. června v 15:00 v hale Vincentka. 

 

Moc se těšíme na vaše díla!

 

Propozice soutěže MACHR SVÉHO OBORU 2024

Příspěvek byl publikován 9.2. 2024