Brtnické kovadliny 16.6 – 18.6.2023

Na letošním 13. ročníku Brtnických kovadlin naši studenti uměleckého kovářství opět úspěšně představili své umění nejen u kovadlin a výhní, ale také v rámci soutěžní výstavy.

Projekt Brtnické kovadliny je mezinárodním festivalem kovářského umění, který podporuje tradiční řemeslnou výrobu s původními technologickými postupy. V rámci třídenního setkání je kovářská práce předváděna přímo před zraky návštěvníků akce. Součástí přehlídky je ale také rozsáhlá výstava kovářských prací, která prezentuje vynikající výrobky tohoto řemesla.

Pro kování „na živo“ bylo letos vyhlášeno téma „Smysly“. Naši žáci se samozřejmě také zúčastnili, byli to Martin Hovora, Martin Chuděj a Miloš Průdek.
V rámci výstavy naší školu reprezentovaly velmi zdařilé ročníkové práce studentů Prokopa Tomka, Martina Chuděje, Daniela Kosa, Ondřeje Ševečka a Libora Buryana, který získal od poroty ČESTNÉ UZNÁNÍ za vystavený soubor svých prací.

Všem studentům i jejich učitelům, kteří s nimi v Brtnici byli, tímto děkujeme za vzornou reprezentaci školy a studijního oboru Design a zpracování kovů.

   

 

Příspěvek byl publikován 19.6. 2023