Setkání s inspirativní osobou

Dne 9. června jsme měli jedinečnou možnost setkat se spisovatelem a mentálním koučem Vlastimilem Helou. Beseda byla určena pro studenty oboru Specialista v oboru knižní kultury a Specialista informačních procesů.
Vlastimil Hela je autor zajímavých publikací, jako je kniha Ty jsi moje vstupenka do Nirvány, Hey Joe!, Umírali za naši svobodu, nezapomínáme, Tajemství bohyni na Žítkové. Věnuje se literatuře faktu a beletrii. Seznámil nás s procesem nelehké cesty rukopisu od jeho napsání až k možnému vydání. Vyslechli jsme zajímavé příběhy z letecké bitvy nad Bílými Karpaty, jeden z nich byl o ukrývání sestřeleného amerického pilota v nedalekých Přečkovicích, dostali jsme také na magickou Žítkovou a do světa legendárních bohyní, určitě silné téma bylo i umírání jeho otce, neméně zajímavé bylo vyprávění o krátkém setkání s dalajlámou. Každé takové setkání nás obohatí a rozšiřujeme naše znalosti a zájem o náš region.
Několik zajímavých námětů k přemýšlení. Čím více máme léků, tím více je nemocí. K čemu lidé potřebují magii? Poslání dobrovolných hasičů – Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci, vlasti k obraně.

Příspěvek byl publikován 14.6. 2023