Opět zdravíme z Malty!

V minulém článku jste se dozvěděli o našich začátcích a nyní vám povíme něco o dalších výletech a především pracovištích, kde naši praxi vykonáváme.

Někteří říkají, že kdo nebyl na ostrovech Gozo a Comino, jako by ani na Maltě nebyl, a proto jsme se tam v sobotu vydali. Pravda, plavba lodí neudělala všem úplně nejlíp, ale nakonec jsme to všichni zvládli a odměnou za to nám byly krásné pohledy například na zátoku Modrá laguna či středověkou citadelu ve městě Victoria.

O den později nám zrána počasí nepřálo, ale to nám nezabránilo v dodržení denního plánu. Dopoledne jsme naskočili na vyhlídkový autobus, který nás i přes nepříznivé počasí provezl po zajímavých místech Malty. Poté následovala návštěva delfinária, kde už byl program daný. Tam jsme nejdříve vstoupili do voliéry, kde jsme měli možnost nakrmit exotické ptáky, pak jsme viděli správné delfíní představení, a nakonec jsme se seznámili s různými typy plazů.

Co se týče naší odborné praxe, studentky oboru Management a marketingová komunikace pracují v realitní firmě Alliance, kde jejich náplní práce je pomáhat s hledáním volných bytů pro zákazníky, navázaní kontaktu s majiteli nemovitostí o jejich dostupnosti a pozdější práce s dokumenty.
Studenti gastronomických oborů se v restauraci Vecchia Napoli seznámili s místní kuchyní, zkusili přípravu mořských plodů a vlastní pizzy. Maltští kuchaři mají jiný přístup k práci, než ti v Česku (tady vás pochválí i za chybu a celkově jsou milí a přátelští), ale o to je celá praxe zajímavější.

A jaké jsou praxe knihovníků? To vám řekneme v dalším článku.

Blanka Balážová, Eliška Blechová, Hermína Furmánková, Vít Zbranek, Kateřina Zrínyová


Příspěvek byl publikován 19.4. 2023