VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE MACHR SVÉHO OBORU 2023

Pro druhé pololetí školního roku 2022/2023 vyhlašuje ředitelka Střední odborné školy Luhačovice pro žáky oborů UMĚLECKÝCH ŘEMESEL 9. ročník soutěže v odborných dovednostech MACHR SVÉHO OBORU.

Soutěž je zaměřena na popularizaci a inovaci jednotlivých oborů uměleckých řemesel vyučovaných na naší škole a jako motivační prostředek pro úspěšné studium žáků oborů UŘ.

V rámci hlavní soutěže budou naši žáci bojovat o titul MACHR SVÉHO OBORU za rok 2023 ve třech soutěžních oborech, vždy ve třech kategoriích.

OBORY:

  1. UMĚLECKOŘEMESLNÁ PRÁCE KOVÁŘSKÁ
  2. UMĚLECKOŘEMESLNÁ PRÁCE KERAMICKÁ
  3. UMĚLECKOŘEMESLNÁ PRÁCE TRUHLÁŘSKÁ NEBO ŘEZBÁŘSKÁ

V rámci soutěže bude porota hodnotit ročníkové a maturitní práce žáků. Do hodnocení je možné přihlásit také volnou (domácí) práci, která může být dílem jednotlivce nebo i skupiny žáků.

ČASOVÝ HARMONOGRAM SOUTĚŽE:

TERMÍN REGISTRACE A KONÁNÍ SOUTĚŽE:                          1. února – 26. května 2023 TERMÍN ODEVZDÁNÍ PRÁCE:                                                 26. května 2023 VYHODNOCENÍ:                                                              2. června 2023

Registrace do soutěže bude probíhat od 1. února 2023 u ZŘ pro praxi. Velký prostor bude vyhrazen jednotlivcům (nebo i vícečlenným týmům), kteří budou prezentovat svůj talent, inspiraci, odbornou práci a zručnost. V soutěži bude vyhlášeno celkové pořadí a určen „MACHR OBORU“. Kromě toho bude uděleno „ZVLÁŠTNÍ OCENĚNÍ POROTY“ za originální námět nebo zpracování.

V letošním ročníku může být nově také uděleno ocenění „DIVOKÁ KARTA ROKU“ za nejvýraznější osobní posun a rozvoj studenta v praktických dovednostech v rámci jeho řemesla. 

Práce, které budou označeny jako vítězné, budou vystaveny v rámci každoroční školní výstavy MATURITA 2023 v hale Vincenta v Luhačovicích (2.6. – 18.6. 2023).

Moc se těšíme na vaše díla!

Propozice soutěže MACHR SVÉHO OBORU 2023

Příspěvek byl publikován 31.1. 2023