Sobotní setkávání veřejnosti s uměleckými řemesly

Minulou sobotu – 17. září 2022 se naši žáci a učitelé odborného výcviku oborů uměleckých řemesel vydali do KovoZOO ve starém Městě, kde realizovali avizovanou akci UMĚNÍ A ŘEMESLO V KOVOZOO.

Studenti rádi příchozím předváděli to, co se ve škole ze svého řemesla již naučili, a není toho málo. Akce byla interaktivní, návštěvníci si mohli jednotlivá řemesla sami vyzkoušet a vytvořit svůj vlastní výrobek. Ve volných chvilkách si studenti zkoušeli pracovat na pracovišti jiného oboru – mohli jsme vidět např. keramičky u kovadliny a naopak třeba umělecké kováře točit na hrnčířském kruhu. :)

Jednalo se o velmi povedenou sobotu pro všechny. Měli jsme krásné ohlasy od návštěvníků akce z řad dětí i dospělých. Od pořadatelů akce – KovoZOO Staré Město a Ateliéru Sousedík jsme (mimo vynikajících řízků s bramborovým salátem) dostali také milou pochvalu. Ostatně, přečtěte si článek ve Slováckém Deníku zde.

Akce v KovoZOO však není jedinou. V sobotu 3. září jste naše žáky a učitele mohli potkat také na velké, oblíbené a zdařilé akci „Stará řemesla na hradě Malenovice„.

Pokud si chcete vyzkoušet umělecké řemeslo a setkat se s žáky a učiteli naší školy, přijďte se podívat na „DEN ZLÍNSKÉHO KRAJE“ v sobotu 1.10.2022 v areálu Svit ve Zlíně. Tato sobota bude ještě zajímavější, protože se k nám připojí žáci a učitelé oborů gastronomie se svými výrobky!

Tak, na viděnou! :)

Příspěvek byl publikován 21.9. 2022