Brtnické kovadliny 2022 – naši kováři přivezli diplomy!

Po delší odmlce jsme se opět účastnili již dvanáctého ročníku mezinárodního bienále uměleckých kovářů a kovářského setkání – Brtnické kovadliny, které proběhlo 10. 6. -12. 6. 2022  v Brtnici na Vysočině.

Tradiční setkání kovářů z celé republiky i ze zahraničí podporují Společenstvo uměleckých kovářů Čech a Moravy, město Brtnice, Kraj Vysočina i jednotliví mecenáši. Akce se zúčastnilo kolem stovky kovářů  a nespočet návštěvníků.

Mezi vystavovateli tradičně nechyběly ani odborné a průmyslové školy z Prahy, Brna, Třebíče a nechyběli jsme ani my z Luhačovic.

K vidění byla spousta krásných děl od mistrů kovářského řemesla. Návštěvníci mohli  také zhlédnout demonstrace kovářské a podkovářské práce, kování hřebíků, popřípadě mohli si sami kování vyzkoušet. To vše v areálu  zahrady Paulánského kláštera města Brtnice.

Naše škola se prezentovala maturitními a ročníkovými pracemi našich žáků.
Aniž bychom to očekávali, byl pro nás milým překvapením verdikt odborné poroty – práce našich studentů v kategorii školní práce byly oceněny:

2 . místo      Milan Lachman, čtvrtý ročník – dveřní mřížka, maturitní práce 
2. místo       Kostka Dominik, čtvrtý ročník – dělící mříž, maturitní práce 
2. místo       Libor Burian, druhý ročník – mřížka, ročníková práce

Oceněným žákům gratulujeme a děkujeme za krásnou reprezentaci školy. Poděkování patří jistě také jejich učiteli odborného výcviku Petru Čechovi a všem dalším učitelům, kteří žáky uměleckého kovářství odborně připravují na tak vysoké úrovni.

 

Příspěvek byl publikován 13.6. 2022