Hurá do světa!

Po delší nedobrovolné pauze způsobené pandemií Covid-19 se žákům naší školy opět naskytla jedinečná příležitost vyrazit do zahraničí.  Hned díky dvěma projektům Erasmus+ vycestovalo na začátku školního roku 13 studentů.

První z nich s názvem “LET´S MOVE IT!” (2. – 13. 9.) probíhá na Slovensku v atraktivní lokalitě Štiavnických vrchů nedaleko Počúvadlianského jezera. 56 účastníků z Portugalska, Maďarska, Slovenska a České republiky si nejen “prosviští” anglická slovíčka, ale zaměří se také na osobnostní rozvoj.  Naučí se, jak může sport příznivě působit na paměť a učení, seznámí se s odlišnými kulturami.

Druhý projekt  “Unikátní svět dřeva” probíhá v Litvě (4. 9. – 1. 10.). Již potřetí budou moci studenti 2. a 3. ročníků oboru Design a zpracování dřeva obdivovat um litevských řezbářů a poznávat kulturní zajímavosti a kulinářské speciality této nádherné pobaltské země.

Věříme, že se s námi obě skupiny v nejbližších dnech podělí o své nově nabyté zkušenosti. Přejeme jim spoustu nezapomenutelných zážitků.

 

Příspěvek byl publikován 6.9. 2021