KURZ STŘEDOMOŘSKÉ – FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ

Ve středu 20. února. 2019 proběhl ve cvičné kuchyni oborů gastro kurz s praktickou ukázkou – Středomořská kuchyně – francouzská.
Tento kurz proběhl pod vedením mistra šéfkuchaře Lubomíra Brázdy a byl určen především pro zpestření výuky našich žáků oborů gastronomie.
Kurzu se celkem zúčastnilo 12 žáků a tři zaměstnanci našich sociálních partnerů.
Účastníci kurzu si vyzkoušeli zajímavé receptury ze středomoří a seznámili se také s některými nově používanými technologickými zařízeními.

Výsledkem praktické části kurzu byly např.: grilované krevetky na marinované okurce s petrželkovým pestem, zeleninový vývar s vínem a slávkami, hovězí po Burgunsku s pečenou bagetou či kachní stehno plněné játrovou nádivkou se špekovým knedlíkem a ratatouille.

Na žácích i dospělých účastnících kurzu bylo vidět, že se jim kurz velice líbil.
Poděkování patří panu Lubomíru Brázdovi za realizaci kurzu a paní Aleně Stolaříkové za organizaci této akce.

 

Příspěvek byl publikován 21.2. 2019