Outdoor training v Jeseníkách

27 žáků 1. ročníku  (výběr z oborů Management umění a reklamy, Informační služby ve firmách a institucích a Kuchař-číšník) se zúčastnilo třídenního kurzu v Jeseníkách v chatě Orientka.

Jejich pobyt byl plně financován z projektu „Inovativní přístup k výuce angličtiny na školách ve Zlínském kraji“ a naši žáci si jej opravdu užili naplno.

Outdoorové vzdělávání posloužilo v tomto případě jako vhodný aktivní nástroj motivace žáků, přispělo k navázání vzájemné spolupráce, neslo v sobě prvky učení se angličtině vlastními prožitky a vlastní činností v přírodě.

Organizátorům děkujeme za to, že naši žáci mohli této šance využít.

A jak to hodnotí žáci?

Hned na začátku nás čekal první šok. Pravá horská zima! Zrada! Stali jsme se obětmi mrazivého počasí. My, děcka zhýčkaná teplým autobusem.

Ale ráno bylo přímo pohádkové. Slunce svítilo a my jsme rozespale nabírali snídani, abychom se najedli dříve, než začneme v takovém mrazu, sice prosluněném, ale přesto studeném, sportovat. Čekalo nás hodně aktivit – lezecká stěna, lanové centrum, bungee trampolína, lukostřelba, hledání příběhu podle map a v neposlední řadě také army game, což, jak se ukázalo, jsou laserové pistole. Takže jsme si tzv. „vyrovnali účty“.

Večer jsme se celí znavení doplazili na výbornou večeři a potom někteří odvážlivci skočili do bazénu nebo se potili v sauně. Ti méně odolní se doplazili rovnou do postele. Poslední den nás čekal zbytek programu, pak už jsme jen sbalili kufry a hurá domů.

                                                                                   Martina Hynčicová, 1. K

 

Příspěvek byl publikován 12.12. 2014