Unlimited Memory

Úpěnlivé prosby nejednoho studenta (a pedagoga) bohužel nebyly ani tentokrát vyslyšeny a neodvratitelné se stalo skutečností. Prázdniny jsou definitivně pryč, začíná nový školní rok a s ním ruku v ruce přichází i učení a příprava na maturitní a přijímací zkoušky. Ten, kdo nepatří mezi hrstku vyvolených s pověstnou velkokapacitní pamětí slona, tak sahá po „osvědčených“ metodách vstřebávání informací. Konzumují se kila čokolády, kofein teče proudem, učebnice tráví noc pod polštářem.

Jsou však i jiné možnosti! Spolu se studenty z Rumunska, Maďarska a Slovenska bude mít 15 žáků naší školy jedinečnou příležitost zúčastnit se unikátního mezinárodního projektu Erasmus+ s názvem „Unlimited Memory“, který se bude konat počátkem října (1. – 12. 10. 2019) v atraktivní lokalitě Štiavnických vrchů poblíž Počúvadlianského jazera (Slovensko). Jeho ústředním tématem je právě know-how, jak kapacitu své paměti zvýšit a rychleji a efektivněji třídit informace. I tentokrát lze očekávat bohatý program se spoustou her a zábavy, neboť i tento projekt pochází z osvědčené dílny Kateřiny a Viktora z organizace Ifjúsági Nomád Klub. Oba, spolu s Eglė, srdečně zdraví všechny účastníky předchozích projektů v Maďarsku a Litvě.

Vzhledem ke skutečnosti, že se Střední odborná škola Luhačovice stala partnerem výše zmiňované organizace, byla pozvána i na Den otevřených dveří do maďarského Balassagyarmatu (28. 8. 2019), kde byla dohodnuta spolupráce na dalších zajímavých projektech. V případě jejich schválení  je tak rozhodně na co se těšit.

   

 

Příspěvek byl publikován 30.8. 2019