Soutěž „SPĚCHEJ POMALU!“ vyhodnocena

Ve čtvrtek 7. prosince proběhlo v budově Střední odborné školy Luhačovice slavnostní předání ocenění a vyhodnocení 11. ročníku literární soutěže pro žáky 8. a 9. tříd základních škol. Této pro nás významné akce se zúčastnil i starosta města Ing. Ležák.

Soutěž oslovila žáky 33 základních škol z Moravy i Čech. Komise složená z našich pedagogů,  vysokoškolského profesora pana Lubomíra Machaly a pod vedením básníka Jiřího Žáčka měla plné ruce práce při hodnocení 101 prací. Letos byly mimořádně zdařilé komiksy, které se umístily na předních příčkách.

Oceňujeme, že v dnešním digitálním čase, době plné mobilů a laptopů, se najde takové množství šikovných mladých lidí, kteří mají zájem o literaturu a sami se pokouší psát a vytvářet příběhy.

Slavnostních okamžiků si užili nejen šikovní literáti, ale současně jejich rodiče a zástupci škol.

Děkujeme všem zainteresovaným za nezištnou podporu talentu a ušlechtilých zálib svých žáků. Dále  celé porotě a také žákům naší školy, zejména z oborů Specialista v oblasti knižní kultury, Kuchař – číšník a Design a tvorba keramiky  za pomoc s přípravou celé akce a za výrobu dárků pro vítěze.

Příspěvek byl publikován 8.12. 2023