Poznáváme hlavní město a gastronomie je všude kolem nás!

Jak je již tradicí na naší škole, studenti třetího ročníku navštívili na začátku nového školního roku hlavní město. První den proběhla poznávací exkurze, dozvěděli jsme se pražské zajímavosti a navštívili co nejvíce památek. Za deštivého počasí jsme prošli Karlův most, Malostranské náměstí, Pražský hrad, Národní divadlo, kochali se krásným výhledem z Petřínské rozhledny a pobavili se v zrcadlovém bludišti, ze kterého jsme všichni zdárně našli cestu ven. Odpoledne nás čekala ojedinělá interaktivní cesta po světě, v němž zmizelo světlo a kde jsme se snažili pomocí zbylých smyslů najít cestu ven. Neviditelná výstava nám nabídla jedinečnou příležitost, jak zakusit život nevidomého na vlastní kůži. Večer jsme zakončili divadelním představením (Mnoho povyku pro lajk), které v nás zanechalo silný dotek, protože otevírá téma sociálních sítí, fluidního genderu, nepochopení mladé a staré generace, a tudíž inscenace vyvolávala mnoho otázek k diskusi.
Druhý den se uskutečnila gastronomická exkurze za přítomnosti průvodce, který nás seznamoval s výrobou čokolády a důslednými technologickými postupy, které umožňují větší experimentování s čokoládou. Vše jsme si vyzkoušeli, a dokonce jsme si vyrobili šest různých čokolízátek, které jsme dekorovali pomocí lentilek, mini-marshmallow, ořechů, bobulí a dalších lesních plodů. Domů jsme si odvezli nejen nové čokoládové poznatky, ale i vlastnoručně vyrobená čokoládová lízátka. Spokojenost a úsměv na tváři byl znát! Moc jsme si to užili. Pak nás čekal fascinující svět neskutečných optických klamů. Navštívili jsme muzeum fantastických iluzí a vytvořili mnoho a mnoho zábavných fotek. Večer jsme si vychutnali netradičním posezením v restauraci Výtopna. O dobré jídlo a pití se postarali kuchaři, o zábavu 14 digitálních mašinek, které nám přivážely jídlo i pití. Zážitková gastronomie v praxi.
Poslední den nás opět čekala odborná exkurze v hotelu U Zlaté studně. Manažer hotelu nám ukázal dva luxusní pokoje s nádhernými výhledy na Prahu, celkové vybavení, restauraci a střešní terasu. Vysvětloval nám chod a běžnou klientelu hotelu. Dýchal na nás svět dokonalého luxusu, ve kterém by se nám líbilo pracovat.
A to je ve stručnosti vše, co jsme v Praze zažili. Byly to neskutečné tři dny plné dobrodružství, zábavy a poznání!
Děkujeme paní učitelce Wilczákové a paní učitelce Kolaříkové za skvělou exkurzi!!!
3. G

Příspěvek byl publikován 17.10. 2023