Adaptační kurz – Valašské klobouky 1.K

Jako nová třída jsme se společně vydali na adaptační kurz do Valašských Klobouk, kde jsme strávili tři dny od 13. 9. do 15. 9. Hned po příjezdu na Lyžařskou chatu jsme se každý představili a řekli něco krátce o sobě. Ke stmelení třídy a lepšímu poznání spolužáků jsme hráli hry, ve kterých byla potřeba spolupráce. Po seznamování jsme večer strávili u táboráku, kde nesměly chybět špekáčky, také zpěv a hra na ukulele.
Druhý den nám nepřálo počasí, a tudíž jsme museli zůstat na naší chatě, kde jsme měli literární kvíz. Tam jsme strávili celé dopoledne a krátce po obědě jsme vyrazili na „ krátkou“ túru do kopců Bílých Karpat. Po náročné a namáhavé cestě jsem se ve zdraví vrátili na chatu. Večeře se ujali lidé z takzvané věže, kteří si pro nás připravili palačinky. Večer jsme diskutovali o tom, kdo odkud pochází a nezapomněli jsme ani na téma nářečí a čeština.
Poslední třetí den jsme zasvětili úklidu, který pro mnohé byl největším problémem. Vše jsme úspěšně zvládli a mohli se vydat na cestu zpět. Díky adaptačnímu kurzu jsme se lépe poznali a našli si nové kamarády.
Velké díky patří paní učitelce Valentové a Sękové, která nám připravily zajímavý program a panu učiteli Lekešovi, který to s námi zvládnul a sám nás lépe poznal.
Za třídu 1.K Markéta Urubová a Lucie Loukotová

Příspěvek byl publikován 2.10. 2023