DeCENTní slavnost

23. května 1923 se Moravská zemská knihovna v Brně stala státní institucí spadající pod Ministerstvo školství a národní osvěty. Jako připomenutí této události se 23. května 2023 v Björnsonově sadě uskutečnila tzv. DeCENTní slavnost, jež tento čin, o sto let později, oslavuje. A my, studenti Střední odborné školy Luhačovice oboru Informační služby, jsme byli samozřejmě u toho!

Skupina sedmi žáků z 2. K se kolem šesté hodiny ranní v doprovodu paní učitelky Jančové vypravila spěšným vlakem do největšího moravského města, aby se  mohla účastnit této velkolepé akce. Na místě bylo připraveno mnoho zábavných aktivit, se kterými jsme i měli možnost pomáhat, skvělý program, jako třeba besedy a autorská čtení s Alenou Mornštajnovou či Evženem Bočkem, úžasné občerstvení, a dokonce i možnost registrace do Moravské zemské knihovny na rok zdarma.

Návštěvníkům našeho stánku jsme nabízeli malé sáčky s perníčky a vizitkami našeho oboru a zároveň jsme měli tu čest propagovat celou školu.

I přesto, že den skončil poněkud deštivěji, celý jsme si ho perfektně užili – popovídali jsme si i se studenty knihovnických škol z jiných měst, dozvěděli jsme se mnoho nových informací, které jistě využijeme i v našem budoucím životě. Za celou zkušenost moc děkujeme paní učitelce Masařové, jež pro nás celou akci zorganizovala, PR oddělení Moravské zemské knihovny, pod jejichž záštitou byla slavnost uskutečněna, a panu Martinu Krčálovi, který nás měl celý den pod svými ochrannými křídly a slavností nás provázel.

Příspěvek byl publikován 26.5. 2023