Olympiády v cizích jazycích

Ve dnech 30.1. – 7.2.2023 se na naší škole konaly olympiády ve všech třech vyučovaných cizích jazycích (v písemné i ústní části). Soutěže se zúčastnili studenti všech oborů.
Angličtina – 24 účastníků, do užšího výběru ústního kola se probojovalo 6 žáků, z nichž stupně vítězů obsadilo trio Julie Plačková (1.M) – 1. místo, Vít Zbranek (2.K) – 2. místo a Karla Rincón Obdržálková (2.U) – 3. místo.
Němčina – 12 účastníků. Nejlepší výkon předvedla Tereza Bambušková (2.M) – 1. místo, Martin Kadlec (3. K) – 2. místo a Natálie Štěpančíková (2. M) – 3. místo.
Ruština – 17 účastníků, z nichž nejúspěšněji zabojoval Ondřej Večeřa (3.K) – 1. místo, Hermína Furmánková (2.K) – 2. místo a Lukáš Hess (1.M) – 3. místo.
Jsme rádi, že do letošní soutěže se nebáli zapojit talentovaní žáci prvních ročníků a že byly zastoupeny i gastronomické obory.
J. Plačková bude 20.3.2023 naši školu reprezentovat v Okresním kole konverzační soutěže v anglickém jazyce na Gymnáziu Jana Pivečky a SOŠ ve Slavičíně.
Všem studentům děkujeme za účast v soutěži, vítězům gratulujeme a přejeme úspěch i elán v jejich dalším studiu cizích jazyků!

Příspěvek byl publikován 3.2. 2023