Výlet do Vídně, do třetice všeho dobrého

Kvůli velkému zájmu se ve středu 14. 12. uskutečnil tento rok již třetí zájezd do předvánoční Vídně.
Vyjeli jsme v brzkých ranních hodinách, všichni natěšení vstříc novým zážitkům. Jelikož mnozí z nás byli ve Vídni poprvé a ze strachu možného ztracení v ruchu velkoměsta, jsme si opatřili moc šikovnou, na svůj věk velice čipernou paní průvodkyni, Marušku. Provedla nás památkami staré části města jako je například nynější sídlo vlády, zámek Hofburg, náměstí Stephanplatz a abychom byli o něco moudřejší, nechyběl ani odborný výklad, který byl u všech památek i během cesty v autobuse.
Lehce zmrzlí jsme se ohřáli v přírodovědeckém muzeu. Samotná budova muzea byla velmi pěkně historicky ztvárněna a rozsáhlá expozice nás všechny ohromila. Zbytek dne jsme zakončili na vánočních trzích na Rathausplatz, což byl hlavní účel výletu. Mohli jsme tam zakoupit typické vánoční ozdoby, něco na památku nebo ochutnat tradiční nápoje a jídla. Na doporučení paní učitelky jsme ochutnali pečené kaštany, které byly výborné.
Na cestě zpátky k autobusu se už stmívalo a nad hlavami nám svítila vánoční výzdoba, která byla opravdu nádherná.
Vánoční atmosféra na nás dýchala doslova na každém kroku, kdo ji do teď necítil, tak si ji z Vídně přivezl s sebou zpět domů.
Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci výletu a paní učitelce Popelkové a Sękové za doprovod.

Třídy 3. M, 3. K

Příspěvek byl publikován 22.12. 2022