Poslední dny ve Slovinsku

GTZ  – Gostinsko-turistični zbor Slovenije (Svaz pohostinství a cestovního ruchu), velkolepá akce, jejíž součástí byla prezentace gastronomického vybavení do hotelů a restaurací a odborné přednášky. Nás však nejvíce zaujaly soutěže kuchařů a číšníků z různých slovinských škol a také rauty, kde jsme měli možnost ochutnat pokrmy, na jejichž přípravě jsme se podíleli. Celá akce trvala tři dny.

Po těchto náročných dnech jsme uvítali pár odpočinkových dnů a navštívili město Celje, které je třetím největším městem Slovinska. Zaujaly nás historické budovy a starý hrad nad městem. Samozřejmostí byla návštěva nákupního centra. Také následující den jsme strávili v Celje a navštívili největší vědecký a zábavný park ve Slovinsku se zrcadlovou místností a bludištěm. Vyzkoušeli jsme si ale také, jaké to je být slepým nebo handicapovaným na vozíčku. Nejzajímavější však pro nás byla virtuální realita, například simulátor letu ptáka nebo letu rogalem.

Poslední den v hotelové kuchyni a restauraci jsme se rozloučili s našimi slovinskými kolegy, poděkovali jim za vlídné přijetí, cenné zkušenosti a milé dárky.

I když už se těšíme domů, jsme moc rádi, že jsme díky ochotě zaměstnanců společnosti Thermana mohli strávit krásné tři týdny v nádherném prostředí termálních lázní Laško, seznámit se se slovinskou gastronomií a profesně se zdokonalit.

Aneta, Martin, Dominika, Libor

 

Příspěvek byl publikován 23.11. 2022