Erasmus, tentokrát na Slovensku

Ve dnech 24. 10. až 4. 11. 2022 se desetičlenná skupina studentů 3. ročníku pod vedením p. uč. Krmelínové zúčastnila pobytu na Počúvadlianských jazerech v rámci projektu Erasmus+.

Celý program byl zaměřen na získávání nových informací a dovedností v oblasti podnikání.

Bydleli jsme v chatě Lodiar, která byla postavena v dobách dávno minulých. Ač ubytování nebylo ideální, z celého setkání jsme si odnesli spoustu pozitivních zážitků.

Největším benefitem byly bezmála dva týdny intenzivní konverzace v angličtině, a to v rámci hlavního programu, ale i při spoustě neformálních kontaktů a navazování přátelství s kamarády ze Slovenska, Rumunska, Portugalska, Maďarska a Litvy.

Příjemně naladit na celý den jsme se mohli u chutných a pestrých snídaní. Pracovní aktivity se střídaly se zábavným a volnočasovým programem. Vždy se našel někdo, s kým jsme se mohli projít k jezeru, popovídat a odreagovat se od přednášek.

Velmi oblíbené byly kulturní večery, kde každá skupina představila stát, zvyky a typická jídla. Dobře jsme se pobavili při ukázkách a nácviku národních tanců.

Většina z naší skupiny se naučila i jednu novou dovednost – kulečník. Já osobně jsem ho ještě nikdy dříve nehrál, o to více jsem si tuto aktivitu oblíbil.

Nezapomenutelná pro nás bude i úchvatná příroda v okolí jezera. Štiavnické vrchy, které se vypínaly za vodní hladinou, nám zůstanou v paměti ještě dlouho. 

Martin Kadlec, 3. K


Příspěvek byl publikován 7.11. 2022