Výlet  za poznáním do Olomouce

Nástup 1. června v 7:45 na autobusovém nádraží znamenal jen jediné: třída 1. K vyráží do Olomouce! Ano, je to tak, za výhru matematické soutěže, kterou pořádala Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, jsme byli odměněni jedním volným dnem a výletem do Pevnosti poznání v Olomouci.
Cesta autobusem rychle utekla, na nic se nečekalo a hned při příchodu do Pevnosti nás rozdělili na dvě skupinky. První šla s paní učitelkou Vlažnou extrahovat DNA z jahod do jejich tamější laboratoře, ta druhá se s paní učitelkou Johnovou naopak přiučila, jak funguje vnímání světla lidským okem. Po obou seminářích jsme se opět sešli a čekalo nás Planetárium, kde jsme se uvelebili do pohodlných sedacích pytlů a sledovali jsme dokument o historii a současnosti vesmíru. Poté následovalo krátké volno, při kterém jsme si mohli celou budovu a všechny její interaktivní atrakce, které působily na všechny smysly, projít.

Slunečná Olomouc už nás ale lákala ven, takže jsme se dostali na Horní náměstí s proslulým morovým sloupem Nejsvětější Trojice, který je i zapsán na seznam UNESCO. U sloupu se bylo samozřejmě nutné vyfotit. A co by to bylo za výlet bez nakupování, že? Takže jsme nakonec byli propuštěni i do nákupního centra Šantovka a ke konci olomoucké vyjížďky jsme všichni rychle naskákali do autobusu a kolem čtvrté hodiny naše dobrodružství na luhačovickém nádraží skončilo. 
Výlet jsme si opravdu užili a už se těšíme na další!

 

Eliška Blechová, Vít Zbranek, 1. K

 

  •  
Příspěvek byl publikován 6.6. 2022