Odborná exkurze gastronomických oborů

V pátek 13. května 2022 se žáci všech ročníků gastronomických oborů vydali na odbornou exkurzi do Muzea Olomouckých tvarůžků v Lošticích, zde se seznámili s historií výroby tohoto jedinečného sýra. Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, typickou vůni, povrch se zlatožlutým mazem a soudržnou poloměkkou až měkkou konzistencí s patrným světlejším jádrem.

Ve tvarůžkové cukrárně ochutnali tvarůžkové zákusky, zmrzlinu a nakoupili si voňavé dobroty. Jak dlouho musel pan řidič větrat v autobuse? :D :D :D

Ve druhé části odborné exkurze studenti navštívili společnost SONNENTOR v Čejkovicích. Firma SONNENTOR při výrobě čajů a koření vychází z vlastního pěstování v ekologických rodinných farmách a z velmi úzké spolupráce s místními regionálními zemědělci, kteří pro firmu bylinky a koření pěstují. Produkty SONNENTORU zprostředkovávají tímto způsobem hodnoty, jako je původ, rodina, klid, tradice a kompetence. SONNENTOR dnes patří na evropském trhu mezi přední distributory v oblasti bylin, čajů a koření z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Žáci poznali cestu bylinek od skladu až po výsledný produkt ve firemní prodejně.

Příspěvek byl publikován 19.5. 2022