Majáles 2022 je za námi

V pátek 29. dubna se u nás na škole konal již čtrnáctý ročník majálesu. 

Na tohle přivítání jara, kterého jsme se v posledních dvou letech nemohli zúčastnit z důvodu koronaviru, jsme se těšili a připravovali měsíce dopředu. Hodiny výtvarné výchovy jsme trávili přípravou kulis, v hodinách tělocviku jsme se zase věnovali trénování scének. 

Veškerá práce se vyplatila, a v pátek jsme se všichni setkali v parčíku, naproti naší školy. Zde proběhlo focení jednotlivých tříd, ale taky pokukování po ostatních třídách, jejich  kostýmech a ostatních rekvizitách. Jelikož bylo letošní téma magický svět, mohli jsme vidět vše možné, i nemožné. Originálními kostýmy nás ovšem překvapili nejen žáci, ale především učitelé.  

Cestu na luhačovické náměstí doprovázel zvuk sirén, smíchu a také pan učitel Kožela, který vyzýval lidi, aby se připojili k našemu průvodu a zapomněli na starosti každodenního života.  Když jsme dorazili na místo, celou akci zahájil pan učitel Kacálek spolu s panem učitelem Vápem. Tohle kouzelné duo si pro nás připravilo dokonce vlastní scénku! Nejen, že páni učitelé celou akci bravurně moderovali, také se jim nejednou podařilo roztančit parket.  

Zasedla porota, a to hlavní, na co jsme všichni čekali, mohlo začít, scénky tříd! 

Jako první se předvedly mladší ročníky. Třída 1. K si pro nás připravila ukázku vílí magie a do scénky dokonce zapojili paní učitelku Masařovou! Za jejich scénku získali 6. místo. Dále nám třída 1. U  ukázala, jak (ne)kouzlit.  Za jejich vystoupení si vyčarovali 5. místo. Další na řadě byla třída 2. M s tématem Ať žijí duchové.

Autorka tohoto článku se sama, se sympatickou skromností, ujala pouze hlavní role naší moderní Leon-teenky. Získali jsme čtvrté místo v tabulce.  Tuhle první várku vystoupení zakončila třída 2. K s jejich Shrečí večeří. Umístili se na sedmém místě.  

Následovala pauza na občerstvení, tanec a taky soutěže o suprové ceny.  

No a konečně! Náš stupínek vítězů! Tzv. „bronz” si vyšmoulila třída 2. U se scénkou Šmoulové – tak trochu jinak. 

Na druhé místo se vyšplhala třída Pirátů z Karibiku 3. G s úžasným tanečním vystoupením, lodí lepší než je originální Černá perla a sladěnými kostýmy s paní učitelkou Kolaříkovou. 

A teď to zlato! První místo zaslouženě získala třída 3. U.

Jejich vtipnou scénku  „Mrazík”  doprovázely úžasné herecké výkony, ale také propracované kulisy. No, řeknete mi, komu se podaří vidět opravdickou chaloupku na kuří nožce??

Cenou za nejlepší kostým se může pochlubit Miroslav Kužela v roli kouzelné babičky.

Ale to hlavní! No přece Král (ovna) majálesu!! A tohle ocenění získala Veronika Turková z 3. U v roli Ivana.

Myslím si, že předvedla úžasnou show, na kterou mnozí z nás jen tak nezapomenou. Její neobyčejné vystoupení by opravdu vykouzlilo úsměv na tváři i tomu největšímu škarohlídovi!  

Na závěr chci poděkovat třídě 3. KM, která celou akci zorganizovala a zajistila vše potřebné.

Těšíme se na Vás zase příští rok! 

Jménem celé naší třídy slibuji, že patnácté výročí bude fakt bomba.

 

Lucie Snášelová, 2. M

 

 

Příspěvek byl publikován 16.5. 2022