Kouzelné Benátky

Pozdního večera dne 24. dubna vyrazila z luhačovického nádraží početná skupina v čele s paní Pařízkovou, Vlažnou a Šoltysovou a společně se slečnou průvodkyní Rebekou Dvořákovou. Směr? Itálie; konkrétně Benátky, Verona a Sirmione!
První den jsme celí rozbolavělí z cesty autobusem přijeli do Mestre, odkud jsme se vlakem dostali do kouzelných Benátek. I přesto, že ke konci dne jsme byli všichni vyčerpaní, uznáváme, že to stálo za to, protože jsme viděli krásné památky jako Scuola Grande di San Rocco nebo most Ponte di Rialto, projeli jsme se vaporettem, prošli jsme úzké benátské uličky, navštívili jsme sbírku umění Peggy Guggenheim a ke konci, když nám skončil rozchod na Náměstí svatého Marka, jsme výtahem vyjeli až na Zvonici svatého Marka, odkud jsme měli rozhled na celé město lásky. Následovala cesta do hotelu, kde jsme se pořádně prospali, abychom po tak náročném dni byli připraveni na další italské dobrodružství!
Po krátkém spánku a vydatné snídani jsme druhý den vyrazili do města zamilovaných a příběhu o Romeovi a Julii, do Verony. Viděli jsme třetí největší italské koloseum, Arena di Verona. Sami jsme si prožili i Shakespearovo drama, když jsme podnikli návštěvu do Juliina domu, kde menší skupinka z nás napsala Julii dopis, jelikož Julie všem odpoví jazykem dopisu, kterým jste ho napsali právě vy. A nakonec jsme si i dostatečně užili trhů na Piazzadelle Erbe! Ale nebyl čas otálet, protože jsme museli skočit do autobusu, který nás odvezl do akvária SeaLife, kde jsme mimo jiné mohli vidět medúzy, mořské koníky, chobotnici a lachtany! Poslední destinace, kterou jsme navštívili, bylo pohádkové město Sirmione. Tam jsme mohli na vlastní oči spatřit hrad rodu Scaligerů, zároveň jsme se mohli projít kolem největšího jezera v Itálii, Lago di Garda, a objednat si proslulou italskou zmrzlinu – většina z nás v angličtině, a ti šikovnější to zkusili v italštině! Po tomto krásném městečku jsme ale opět museli nastoupit do autobusu na zpáteční cestu do Luhačovic.
Tak třeba zase příště, arrivederci!

 Eliška Blechová, Vít Zbranek, 1.K

Příspěvek byl publikován 3.5. 2022