Adéla Kořínková z 1.K (Specialista v oblasti knižní kultury) byla nejlepší v mezinárodní výtvarné soutěži!

Soutěž s názvem RADOST TVOŘIT  je již 24 let pevnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Tento společný projekt Zlin Film Festivalu a Speciálně pedagogického centra  Zlín tak vzbuzuje zájem nejen mnoha osobností kulturního či politického života, ale především zachycuje jakýsi průřez dovedností dětí se zrakovým postižením a širokou veřejnost seznamuje s jejich specifickými výtvarnými projevy.

V letošním roce bylo vyhlášeno téma soutěže „SDÍLEJME SI, CO JE V NÁS“.

Zaslané práce v celkovém počtu 131 posuzovala odborná porota ve složení: výtvarník a malíř Josef Ruszelák, malířka, kreslířka a sochařka Taťána Havlíčková, dále výtvarnice Jarmila Sítníková, Mgr. Jana Gavendová, ředitelka Dětského domova, Mateřské školy, Základní školy a Praktické školy Zlín se Speciálně pedagogickým centrem (SPC) a speciální pedagožka Miroslava Urbánková.

Porota vybrala 10 nejlepších prací z řad jednotlivců, ocenila dva kolektivy, byly uděleny osobní ceny, které předávaly významné osobnosti z politického a kulturního života, např. Cena Zlínského kraje, předávaná hejtmanem, Cena primátora města Zlína,  Cena MVDr. Stanislava Mišáka pro mladého tvůrce Zlínského kraje, cena prezidenta festivalu pana Čestmíra Vančury, Cena Srdce – pro pedagogy, kterou předala PaedDr. Alena Gajdůšková.

Porota udělila 4 HLAVNÍ CENY v jednotlivých věkových kategoriích a právě Adéla Kořínková zvítězila ve své kategorii.

Za svou práci získala i s maminkou poukaz na čtyřdenní pobyt v hotelu Diana ve Velkých Losinách, který jí předala ředitelka lázeňských hotelů paní Veronika Crha Záhorská.

Vítěznou práci můžete vidět ve foyer KONGRESOVÉHO CENTRA VE ZLÍNĚ.

ADÉLKO, MOC TI GRATULUJEME!!!


Příspěvek byl publikován 31.5. 2022