Lyžovačka aneb žádný úraz a žádná plačka

 

Lyžování je oblíbený zimní sport. A my jsme rádi, že jsme měli možnost jet na lyžařský výcvik s naší školou. Chceme poděkovat na úvod panu učitelovi Hrabalovi za organizační výpomoc, bohužel se nemohl zúčastnit, přesto se na nás přišel podívat v pondělí ráno před odjezdem k autobusu.

Cestu doprovázelo pěkné počasí a my se těšili vzhůru k výškám na opravdu Velkou Raču.  Slovenský vrch měřicí 1236 m. n. m. byl po 2 hodinách cesty na obzoru. 

Komu se povede ohřívat si čumák na vrcholu hřebene? Nám ano! Od lanovky nejbližší  chata Plemenár se pyšnila jednoznačně krásným výhledem Jánošíkova Hoodu, ale rozhodně i historickou zachovalostí a dobrým jídlem. 

Trocha smíchu není hříchu. A o první veřejné pády bylo již postaráno v pondělí při rozdělování do družstev. 

Paní učitelka Mikešová měla nesnadný úkol a patří jí velký obdiv! Obětovala hodně sil, aby naučila 8 začátečníků jezdit na snowboardu. A i přesto úkol splnila s úsměvem na tváři.

Počasí opravdu přálo, jak by řekl pan učitel Kacálek:,, Nádhera, takové počasí se vydaří maximálně 14 dní za sezónu.“

Tak si představte, jak lyžujete, a slunce vás hladí po zádech. V úterý si tyto příznivé podmínky došla vyzkoušet i paní ředitelka. 

Pobyt plný pochoutek úprkem utek.  

Jestli nás neunavil svah, tak rozhodně čtvrteční zábava. A jestli nás neunavila čtvrteční zábava, tak páteční dopolední lyžovačka, díky ní jsme zkusili terén za mrazu, větru a sněžení. Vločky nám připomněly, kde je naše domovina.  A jen tak tak nás vyhnaly na cestu.

Velký dík si zaslouží každý kantor a zdravotnice za trpělivost, kterou s námi měli, i za celkový program.

Přejeme hezký den

Kristýna Baďurová a Lucie Snášelová  2. M

PS: Můžete zhlédnout i krátké video: 



Příspěvek byl publikován 14.3. 2022