Úspěšná výstava uměleckých řemesel v Malenovicích

Naše výstava „Jak dřevo, kov a keramika srdce lidem odemyká“, která probíhala od 25. června do 11. října na hradě v Malenovicích, se setkala s velkým ohlasem a velmi nás těší poděkování Mgr. Pavla Hrubce, ředitele Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Mimo jiné výstavu hodnotil těmito slovy:

Jsem velmi potěšen velmi kladnou odezvou na tuto výstavu – dle slov kastelána i ostatních průvodců sklízely studentské práce u návštěvníků obdiv a slova uznání. Tento rok však kulturním institucím příliš nepřeje, ppoto pokládám za svou příjemnou povinnost Vám poděkovat alespoň takto za velmi povedenou výstavu a vstřícnost při její realizaci, jmenovitě pak panu Mgr. Černobilovi a jeho kolegům. Upřímně věřím, že naše spolupráce se SOŠ nabrala dobrý směr a bude i nadále pokračovat. Už nyní jednáme o Vaší účasti na dalším ročníku Starých řemesel, kde tým kovářů bude doplněn o keramičky vyrábějící repliky nádob nalezených právě v Malenovicích. Plány, pozitivní myšlení, ohleduplnost a vzájemná podpora jsou v těchto dnech důležitější, než jindy.

Pevně věřím, že naše aktivity se vrátí do „běžného“ režimu a že budeme moci prezentovat vynikající výsledky práce našich žáků, které vznikají pod vedením zkušených pedagogů, ve všech prostorách, kde jste se s nimi dříve mohli pravidelně setkávat.

Jana Šuráňová, ředitelka školy

Příspěvek byl publikován 31.10. 2020