Volunteering For My Profession

U školy střídá jeden autobus se zahraniční espézetkou druhý, webové stránky SOŠ Luhačovice kolabují pod náporem článků a fotografií  z nejrůznějších zahraničních destinací a připomínají spíše portál renomované cestovní kanceláře nebo prestižní tiskové agentury, jejíž investigativní reportéři sbírají postřehy a zajímavosti ze všech koutů světa, aby mohli své čtenáře zčerstva informovat o nejaktuálnějším dění. Někteří se z cest právě vrátili nebo ještě pilně získávají zkušenosti v zahraničí, jiní se vycestovat teprve chystají. To je i případ šestice studentů ze 2.U a 4.M, kteří se ve dnech 22.10. – 2.11. 2019 zúčastní zahraniční stáže v rámci programu Erasmus+ Youth Exchange s názvem „ Volunteering for my profession“.

Tentokrát bude cílovou destinací Estonsko, tedy země, jejíž krásy ocení zejména milovníci historie, přírody a medvědích steaků. Země plné lesů, jezer a rašelinišť, kde k základní výbavě každého návštěvníka patří sněžnice bez ohledu na roční období. Ty totiž doplněny o apartní holínky umožňují provozovat disciplínu s příznačným názvem bog walking, tedy chůzi v močálu. Naši „reportéři“ však sněžnice nechají doma a nezúčastní se ani další adrenalinové atrakce – koupání v místních jezírcích, jejichž teplota i v letních měsících nepřesáhne 10 ⁰ C. Přeživším je zdejšími domorodci přislíbeno omládnutí až o sedm let.

Ústředním tématem workshopu je snaha zvýšit uplatnitelnost stážistů na trhu práce, tvorba a rozvoj schopností, které jsou potřebné pro úspěšné zahájení pracovní kariéry a budoucího studia, informace o možnostech vyhledávání potencionálních zaměstnavatelů a dalších možnostech osobnostního rozvoje prostřednictvím sociálních médií, workshopů, zážitkových her, otevřených diskuzí a prezentací, práce v mezinárodním týmu spolu se studenty z Estonska, Litvy, Slovenska a rozvoj komunikace v anglickém jazyce.

Příspěvek byl publikován 17.10. 2019