Rozloučení s Litvou

V pohádkové krajině rozkvetlých luk, lesů a čirých jezer se odehrálo jedno dvanáctidenní dobrodružství (13. – 24. 5.) šesti studentů SOŠ Luhačovice. Počasí, které jim zpočátku moc nepřálo, se brzy umoudřilo, a tak je vítala blankytně modrá rána se zpěvy ptáků a pofukujícím větříkem.
Během projektu Erasmus+ Design Your Game v luxusním litevském resortu Labanoras se žáci seznámili s technikou tvorby počítačových her. Seznamovací aktivity prolomily počáteční ostych, „energisery“ podnítily vše smyslové vnímání. Následovaly workshopy zaměřené na přípravu a později i vlastní tvorbu počítačových her. Ve volných chvílích žáci hráli volejbal, basketbal, koupali se, relaxovali v sauně, zpívali, hráli na hudební nástroje, prohlubovali nové vztahy se zahraničními přáteli. A to vše v anglickém jazyce. Nechybělo však ani poznávání místní kultury a gastronomie. V úterý tak žáci navštívili hlavní město Litvy Vilnius. Celý jejich pobyt zpříjemnila i místní kuchyně, která je oblažovala třikrát denně teplými kulinářskými specialitami.

A protože vše dobré musí jednou skončit, aby umožnilo vznik a pokračování druhého, v pátek se naši studenti vrátili do vlasti plni vzpomínek na dny, na které již nikdy nezapomenou. A kdo ví, třeba se ještě jednou do země jantaru, úžasné kuchyně i jejich mládí vrátí.

 

Příspěvek byl publikován 27.5. 2019