MALÁ JARNÍ VÝSTAVA NA DM 1 VE ZLÍNĚ

Ve středu 10. 4. 2019 jsme se my, čtyřčlenná výprava z DM, zúčastnili vernisáže již 11. ročníku Malé jarní výstavy pořádané DM 1 SPŠ polytechnické ve Zlíně. Tato výstava byla zaměřena hlavně na Velikonoce a počátek jara, i když to tak podle počasí vůbec nevypadalo.

Nikomu to ale nekazilo náladu, protože vše bylo perfektně připraveno. Ještě před otevřením sálu byla výstava zahájena proslovy vychovatelek, po kterých následoval malý kulturní program v podání dvou zlínských studentek složený z přednesu básně a zpěvu za doprovodu ukulele. Pak už se dveře do sálu otevřely a všichni návštěvníci tak mohli zhlédnout nejrůznější výrobky z celkem 4 různých internátů a SŠ. Prezentovaly se dva DM ze Zlína, jeden z Vizovic a ten náš z Luhačovic.

Všichni obdivovali nejrůznější druhy kraslic, výrobky z keramiky a jiné dekorace, ale i polštáře, fotografie a v neposlední řadě také námi vyrobené lapače snů a trička zdobená technikou savování. Když jsme si vše prohlédli, zamířili jsme do vedlejší místnosti, kde bylo již připravené malé občerstvení. Nakonec nás ještě paní vychovatelka vzala na prohlídku zlínského internátu, abychom poznali, jak bydlí žáci i v jiných městech.

Výlet do Zlína nám poskytl moc hezký zážitek a krásné odpoledne, a už teď se těšíme, až se zase příští rok všichni sejdeme při zahájení dalšího ročníku.

Barbora Juráková, 4. U

Příspěvek byl publikován 30.5. 2019