Další zpráva – „Angličtina ve čtyřech jazycích“ s projektem Erasmus+

A jak jsme pojali téma „Ovládnutí internetu“ my?

První dny věnované především seznamovacím hrám, které připravili organizátoři Katka a Viko, udělali  tak zábavnou formou, že bychom v nich nejraději pokračovali až do posledního dne. Vrcholem těchto aktivit byl interkulturní večer, kdy postupně skupiny z každé účastnické země představily velmi zajímavé prezentace.

Studenti z Maďarska nám pověděli o krásných turistických památkách a místech k vidění, slovenští studenti se pochlubili Vysokými Tatrami a dech beroucí přírodou. Účastníci z Rumunska nám přiblížili jejich kulturu a tance, které doprovázel živý koncert s harmonikou. Poté bylo přichystáno občerstvení, a abychom byli upřímní, náš národ byl nejpohostinnější.

Následující den se každá země představila s devadesáti minutovým programem pro ostatní studenty. My jsme hlavní téma projektu „Conquer the internet“ zakomponovali do připravených her. Na rozcvičení těla – Energizer, jsme hráli hru, kterou ostatní k našemu překvapení neznali, ale i tak jsme se u ní nasmáli všichni stejně, a tou hrou byly „Molekuly“. Pro rozcvičení mozku jsme zadali slova týkající se internetu, jež museli použít při vytváření příběhu. Poslední hrou bylo „Hádej, kdo jsem“, ale podmínkou bylo, že dvojici nesměli tvořit studenti stejné národnosti a hádající pojmy museli napsat svým rodným jazykem. Vysvětlovali je samozřejmě anglicky. Poslední hra byla tak úspěšná, že nejeden student za námi přišel, že ho hra bavila a náš program si užil.

Programy ostatních žáků na nás udělali dojem a vyvolaly touhu zmíněné země navštívit. Jejich hry nám daly nové, jak zážitky, tak znalosti. Doufáme, že zbytek projektu bude podobně zábavný, ale i nadále poučný.

  1. K, 3. M

  

 

Příspěvek byl publikován 4.4. 2019