SOUTĚŽ V PŘÍPRAVĚ TRADIČNÍ KRAJOVÉ POLÉVKY – KYSELICE

Dne 23. ledna 2019 soutěžili žáci třídy 2.G v přípravě tradiční krajové polévky – kyselice. Soutěž probíhala v rámci tzv. laboratorního vaření ve cvičné kuchyni oboru Kuchař / kuchařka.
Žáci – soutěžící si samostatně připravili receptury a vynormovali pokrm na zadaný počet porcí. Po vyhotovení následovala prezentace polévky odborné porotě, při které popsali recepturu, ingredience a oblast, ze které jejich receptura na kyselicu pochází.

Určit vítěze soutěže bylo pro porotu velice těžké. Všechny zhotovené polévky byly úžasné, přes to, že byla každá jiná.

Vítězem soutěže se nakonec stal Ondřej Bobčík. Druhé místo obsadil Petr Váňa. O třetí místo se dělili Jan Častulík a Kristýna Onderková.

Soutěž byla pro žáky zábavná a poučná, protože už získávání domácích receptur bylo zajímavé.  Za žáky i odbornou porotu soutěže patří poděkování paní Aleně Stolaříkové – učitelce odborného výcviku, která soutěž organizovala. Znalosti a dovednosti, získané v této soutěži, žáci zcela jistě uplatní ve své profesi.

 

Příspěvek byl publikován 28.1. 2019