KURZ VAŘENÍ Z BIOPOTRAVIN

Dne 27.11.2018 se uskutečnil v naší cvičné kuchyni oborů gastronomie oblíbený kurz vaření z biopotravin s praktickou ukázkou. V letošním roce bylo zvoleno téma „Valašské jehněčí tradičně i netradičně.“

Tato akce proběhla ve spolupráci s Informačním střediskem pro rozvoj Moravských Kopanic. Praktickou ukázkou provázel známý kuchař Michal Hromas, který se věnuje různým etnickým kuchyním a vydal také knihu „Kuchařka ze dvora.“ Zúčastnilo se ho 11 našich žáků oboru kuchař/kuchařka a také 10 dospělých, kteří se věnují ekologickému hospodářství. Pan Hromas zaujal žáky svými gastronomickými zážitky z domova i ze zahraničních cest. Společně jsme připravovali pokrmy z jehněčího masa např. Podlistníky, Škračky, Kontrabáš, Pohankový nákyp.
Celý seminář proběhl v příjemné obohacující atmosféře, s degustací vytvořených pokrmů, se kterými se žáci běžně na odborném výcviku nesetkávají.

Poděkování patří paní Renatě Vaculíkové z Informačního střediska pro rozvoj Moravských Kopanic a paní Aleně Stolaříkové – učitelce odborného výcviku oborů gastronomie na naší škole, které se podílely na organizaci zdařilé akce.

Příspěvek byl publikován 3.12. 2018