Literární procházka 1.M

 Naše třídní učitelka pro nás uspořádala literární procházku. Vyšli jsme 9. 5. 2018 a naším cílem byla Vartovna. Je to nádherná rozhledna v Syrákově, která nabízí mnoho krásných výhledů do různých částí našeho kraje. Především se k ní váže jedna známá pověst o ukrytém pokladu. A to nás zajímalo! Měli jsme sraz v osm hodin na autobusovém nádraží v Luhačovicích. Autobus přijel o půl deváté. Mnozí z nás přišli později, ale s tím se musí v našem případě počítat. Jsme prostě REBELOVÉ! Majáles je pořád v nás…

Vystoupili jsme v Syrákově a vydali se neznámou stezkou, na které se střídaly menší sady, louky, pole, pastviny a lesy. Asi kilometr před zakončením cesty nás paní učitelka zastavila na rozlehlé louce, kterou lemovaly lesy. Byl to neuvěřitelný zážitek. Paní učitelka nás obeznámila s Janem Kobzáněm a každému rozdala papírek s úryvkem textu. Na zeleném papírku jsme měli část z pověsti o okolí, kde jsme se nacházeli. Museli jsme hooodně přemýšlet, abychom zjistili, kdo bude dále navazovat ve čtení textu. Tak jsme si společně přečetli celou pověst.

Pak už nás čekal poslední výšlap na rozhlednu a zasloužená odměna v podobě krásného výhledu na celou krajinu.

Jako správní andílci jsme měli dostatek času na povídání a lumpárny. Stálo to za to!

Smích byl součástí naší velké výpravy.

Děkujeme paní učitelce Krmelínové. Moc jsme si to užili a určitě bychom uvítali více takových výletů, protože nás tento styl učení BAVÍ.

Kateřina Vomáčková, 1.M

 

Příspěvek byl publikován 31.5. 2018