Vídeň 2017

Dne 12. prosince jsme se zúčastnili jazykového zájezdu do vánoční Vídně. V 6.30 hodin jsme odjížděli z Luhačovic směr Vídeň a na místo jsme dorazili kolem 10. hodiny.

První zastávkou bylo muzeum MAK, což je muzeum užitého umění, bohaté na exponáty (nábytek, textil, stříbro, porcelán) z různých období, nejen Evropy, ale i Asie. Následoval hodinový rozchod          k prohlídce všech sekcí muzea a poté hromadný přesun na Karlsplatz. 

Prošli jsme si vánoční trhy, spousta z nás si koupila horký punč, wafle a podívala se na živý betlém, nebo obdivovala kostel Karlskirche, připomínající mešitu.

Naše kroky směřovaly na Stephansplatz, kde jsme neopomněli zavítat do uchvacujícího dómu sv. Štěpána. Jako suvenýr z Vídně jsme si přivezli Mozartovy koule, pohledy a taky magnetky, symbolizující vídeňské památky.

Nedostatek času nám nedovolil návštěvu moderního muzea umění MUMOK. Náš zájezd jsme zakončili na Maria-Theresien Platz. Ve volném čase jsme měli možnost prohlédnout si nejen centrum města, ale i jeho okrajové části. Drtivá většina nejprve vyhledala stánky s rychlým občerstvením a zbytek času využila k nákupu vánočních dárků. Slovo nuda nám bylo cizí!

Ovšem den rychle uběhl a najednou nastal čas odjezdu. Cestou domů si všichni zazpívali spoustu známých písní, i když trochu falešně. Konečně se v nás probudila vánoční atmosféra, která na nás dýchla téměř na každém kroku.

Touto cestou bychom rádi poděkovali učitelskému dozoru, paní učitelce Pařízkové, Hnátkové a paní Jančové, za jejich trpělivost a výbornou organizaci celého zájezdu. Už teď se těšíme na příští rok, kdy si tento zájezd určitě zopakujeme.

Nikol Tomaštíková, Kristýna Pospíšilová

Příspěvek byl publikován 20.12. 2017