NETRADIČNÍ SLADKÉ PEČENÍ Z BIOPOTRAVIN

Dne 22.11. 2016 proběhl v naší cvičné kuchyni kurz s praktickou ukázkou –  NETRADIČNÍ SLADKÉ PEČENÍ Z BIOPOTRAVIN.
Tento kurz proběhl ve spolupráci s IS pro rozvoj Moravských Kopanic a PRO-BIO regionální centrum Bílé Karpaty. Kurzu se celkem zúčastnilo 21 účastníků, mezi nimi byli samozřejmě i naši žáci gastronomických oborů.
Vyzkoušeli jsme různé zajímavé recepty bez lepky, laktózy i bez cukru. Lektory tohoto kurzu byli šéfkuchař REBIO Brno pan Vlastimil Kelbl a cukrářka paní Jindřiška Juříčková.
Účastníci byli rozděleni do skupin a každá skupina připravila 2 druhy sladkých dezertů – například: BIO zdravušky, BIO dort z červené řepy a manga, Limetkový dort z hrašky.
Žákům i dospělým účastníkům se kurz velmi líbil, žáci se setkali s netradičními surovinami, jako je například: rýžová mouka, kokosový olej, pohankové vločky, čočková mouka aj.

dscn3601 dscn3602 dscn3626 dscn3628 img_3739 img_3741 img_3893 img_4016 img_4082 img_4096 img_4104 img_4119 img_4124

Příspěvek byl publikován 29.11. 2016