Adeus! Na shledanou!

Tak a je to tady! Hrůza! Naše noční můra, díky níž se už několik nocí odkopáváme a probouzíme s oroseným čelem, nabyla konkrétních obrysů.
V pátek odlétáme!
Ne že bychom se netěšili, rodná vlast je rodná vlast, ale Portugalsko nás prostě dostalo.U většiny z nás tak došlo k jakémusi rozštěpení osobnosti, jedna část našeho já by ráda zůstala, druhá chce domů.
Možná by tuto zapeklitou situaci vyřešil export či import.  Do Portugalska by se tak vyvezli tatínci, naše postele, maminky, svíčková, naši „mijáčci“ (čtyřnozí i dvounozí), knedlíky všech tvarů a náplní…
Do naší domoviny by pak putovala zdejší flóra (pomerančovníky, citroníky…), Atlantický oceán, pohodová povaha místních, společné pikniky, chybět by nemohla ani serradura či kantýna v kampusu, kde si rozmazleně ukazujeme prstíkem na nejrůznější druhy zeleniny, ovoce, příloh, dezertů, masa, a usměvavé kuchařky nakládají a nakládají… Určitě by se „šikl“ i nějaký ten „fešný“ řidič nebo kolega z praxe. A taky místní čtvrteční trhy, kde se dá tak hezky smlouvat a sehnat doslova vše – včetně živé drůbeže napěchované do klecí či rozpláclé na zemi se svázanýma nožkama. Nic pro citlivé, křehké duše ochránců zvířat.
Ne, ne, ne, senhora si opravdu nehodlá přibalit do kufru toho kokoše s rozkošným kukučem! Ani do „příručáku“! A senhor také ne!
To bohužel nejde, a tak nezbývá, než sbalit svých pět švestek a duševně se připravit na odlet. Jenže potíž je v tom, že se ty „naše švestky“ nějak namnožily a nabobtnaly do nebetyčných rozměrů. Jen s těžkým srdcem se někteří z nás smiřovali s faktem, že oněch 8 kg váhy kabinového zavazadla opravdu nelze rozložit do igelitek po vzoru pražských bezdomovců z Hlavního nádraží. A tak nezbývá než taktizovat a doufat, že naše nevinné obličejíky budou natolik přesvědčivé, že letištní personál nebude chtít odvádět 21 pasažérů navlečených jak pumpy na zimu do těch nejtěžších kusů oblečení a příručními zavazadly nacpanými k prasknutí diskrétně stranou k podrobnější prohlídce.
Všechny  zdravíme a už se na Vás moc těšíme!

PS: K sobotním obědům prosíme uvařit palačinky, svíčkovou, kyselici, borůvkové knedlíky, těstoviny, … Nežádoucí jsou naopak brambory, bramborový salát může být ;-).

 

Příspěvek byl publikován 26.5. 2016