Hefaiston 2015 – velký úspěch

Také v letošním roce se konalo jako každoročně setkání kovářů, slévačů, kovotepců, a řemeslníků pracujících s kovem, kteří na Helfštýn zavítali z celého světa.

Letos se celkový počet vystavených exponátů dostal na 300. Mezi vystavujícími byla samozřejmě zastoupena i Střední odborná škola Luhačovice, kterou prezentovala díla našich studentů uměleckořemeslného kovářství – oboru Design a zpracování kovů.

Na letošním Hefaistonu vystavovali svá kovářská díla: Oldřich Kretek – zavírací nůž Erebos a Tanto – nůž, René Ševeček – Antagora – zahradní plastika, Richard Dohnálek – replika meče, Cecílie Anežka Rosíková – stojan na noty, Marian Juráň – Macieowski tesák – replika.

Obrovským úspěchem je umístění našeho maturanta Oldřicha Kretka na krásném 2. místě v kategorii zbraně. Oceněný výrobek: Zavírací nůž Erebos z damascénskou čepelí je původním návrhem Oldřicha Kretka, který zpracoval pod vedením učitelů oborů výtvarných a technologických. Inspirací pro námět a odbornou záštitu nad vlastní výrobou této výjimečné kovářské práce náš Olda jistě nalézal u svého učitele odborného výcviku Petra Čecha.

Poděkování ale patří všem pedagogům, kteří se podíleli na odborném rDSCN5184ůstu našich žáků.

Gratulace k umístění Oldřichu Kretkovi ke krásnému umístění v soutěži.

Vítězný nůž Erebos

Vítězný nůž Erebos

Diplom Hefaiston 2015 Kretek

 

Příspěvek byl publikován 10.9. 2015