A jedeme…..

 Dnes odjíždí 12 žáků a 1 pedagog na třítýdenní stáž do turecké Kapadokie.

6 žáků oboru Design a zpracování keramiky bude sbírat zkušenosti v rámci projektu LdV Anatolská keramika – jedinečný svět umění s celkovou dotací 21 938 Eur. Žáci budou pracovat ve městě Avanos v organizaci Avanos Carsi Seramik Ortakligi a zaměří se zejména na ruční malování s využitím technik typických pro tuto oblast a na točení různě tvarovaných výrobků. V rámci tohoto projektu bylo podpořeno celkem 12 žáků.

6 žáků oboru Kuchař-číšník odjíždí v rámci KA1 Erasmus+, projektu s názvem Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu. Budou pracovat v hotelích Cappadocia Cave Resort and Spa a Kapadokya Lodge v Uchisaru. Na těchto pracovištích se naučí využívat moderních trendů a technologických postupů vaření v Turecku, vařit a servírovat místní kuřecí, jehněčí a skopové pokrmy, jídla z ryb, zeleninové saláty, ovocné šťávy, přílohy a dezerty.  Tento projekt má dotaci 59 922 Eur a celkově podpoří 12 žáků gastronomických oborů a 8 žáků oboru Management umění a reklamy.

Partnery obou projektů jsou střední škola Nevsehir Teknik ve Endustri Meslek Lisesi a vzdělávací instituce Kapadokya Egitim Akademisi Dernegi.

 

 

Příspěvek byl publikován 22.10. 2014