Pozdrav z Rakouska

Jsou to již dva týdny, co jsme dorazily do Sankt Pöltenu. Komunikace pro nás ze začátku představovala problém, zejména kvůli rakouskému dialektu, který se v mnohem od němčiny, jak ji známe ze školy, liší. Postupem času jsme se ale adaptovaly.
St. Pölten je velmi pěkné nebývale čisté město, které se stále rozvíjí. Odtud dojíždíme na stáž každý den vlakem do nedalekého Pöchlarnu, ve kterém sídlí firma Bramac. Je zde opravdu příjemný kolektiv, který respektuje i stážisty, jako jsme my. Naše dosavadní práce se týkala především archívu a korespondence.
Internát, na který se přes týden navracíme až kolem 17.30, na nás působí poměrně kontrastně. Zatímco na jedné straně jsou zde společenské místnosti, posilovna a pokoje perfektně vybaveny – dokonce se na nich vyskytuje i lednice, na druhé straně není ve všech prostorách internátu žádná možnost připojení k internetu a teplá voda je k dispozici jen asi hodinu denně. Co ovšem musíme vyzvednout nad všechny jeho nedostatky je skupina vychovatelů, z nichž se nám každý snaží vycházet maximálně vstříc.
Závěrem bychom chtěly říci, že se nám v Rakousku libí a snažíme se užít si každý den, který zde můžeme strávit. Proto bychom ještě rady naplánovaly výlet do Salzburgu či Vídně.

 Míša, Bára, Aneta, Alena

Odborná stáž žáků SOŠ Luhačovice, která probíhá v rámci programu Erasmus+, je výsledkem projektu Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu, č. 2014-1-CZ01-KA102-000814.

Příspěvek byl publikován 25.9. 2014