Hotel s příběhem

Ačkoliv stojí hned na hlavní třídě a je jedním z nejznámějších symbolů Luhačovic, mnoho návštěvníků města, pacientů a ani místních ho pravděpodobně nemělo možnost navštívit osobně. Řeč je o nejoceňovanějším, nejluxusnějším hotelu ve městě, čtyřhvězdičkovém hotelu Alexandria. Nejen díky němu získaly Lázně Luhačovice ocenění EDEN (European Destination of Exellence) v soutěži vyhlášené Evropskou komisí o nejkrásnější lázeňskou destinaci České republiky.

Skupina žáků třetího ročníku oboru gastro mohla díky vstřícnému přístupu vedení hotelu tento architektonický skvost navštívit a podívat se do jeho zákulisí. Zasvěcenou průvodkyní nám byla Mgr. Hana Švecová, bývalá absolventka naší školy. Seznámila nás s bohatou historií hotelu sahající až do roku 1939. Provedla nás oběma budovami symbolizujícími kosmopolitní prolínání několika stylů a kultur. Z jedné hotelové části do druhé jsme prošli po schodišti, které je zdobeno abstraktními obrazy ze života Alexandra Velikého. Pokoje v moderní části zdobí repliky suvenýrů z dobyvatelského tažení velkého vojevůdce, zatímco historická budova nabízí pokoje ve stylu třicátých let minulého století.

Prohlédli jsme si hotelový wellnes ve starořímském stylu s velkým saunovým světem, bazén lemovaný antickými sloupy a fitness centrum. Na venkovní terase jsou hostům k dispozici whirlpooly ve tvaru lodní přídě s výhledem na Luhačovice.

V hotelové kuchyni na nás čekal šéfkuchař Tomáš Urban, taktéž bývalý absolvent a vzorný reprezentant školy v oboru gastro. Francouzská restaurace láká hosty na svou prvorepublikovou atmosféru, nabídku prvotřídních pokrmů doplňuje profesionální servis pro jedinečný kulinářský zážitek. Ubytovaným hostům slouží druhá restaurace, k posezení všech láká lobby bar viditelný z chodníku před hotelem.

V závěru prohlídky jsme se ocitli v působivé atmosféře vyhlášeného hotelového klubu, kde se konají hudební a taneční večery. Vedení hotelu připravilo pro každého z nás malý dárek. Pro žáky gastro oboru to byla nezapomenutelná prohlídka, během níž jsme se mohli inspirovat pro směřování své budoucí profesionální kariéry.


Příspěvek byl publikován 4.4. 2024