Sportovní kurz

Dne 22. 5. nastal den D, na který jsme se všichni velmi těšili. A tak započal sportovní kurz. V pondělí dopoledne jsme se sešli v rekreačním středisku Ječmínek v Osvětimanech, kde se už okolo rozvíjí nádherná příroda, a tak jsme nemeškali a hned po vybalení věcí jsme šli na procházku. Počasí nám přálo, takže jsme neumírali horkem a ani se neklepali zimou. První večer jsme společně opékali špekáčky u ohně a díky klukům nebyla nouze o dřevo. V úterý ráno jsme už plní sil vyrazili na první výšlap, na hrad Cimburk. Po cestě jsme viděli všechna možná zvířátka a nádhernou přírodu, také jsme zjistili, že pan učitel není jen skvělý tělocvikář, ale také zapálený botanik, takže jsme se dozvěděli i spoustu nových informacích o zdejší flóře. Z Cimburku jsme se zvládli všichni vrátit živí a zdraví.
A co by to bylo za výlet, kdybychom se nenaučili orientaci s buzolou a střílet ze vzduchovky. Ve středu nás čekala ještě jedna aktivita, které jsme se všichni tak trochu obávali, a to orientační běh s onou buzolou. Naštěstí jsme nikdo neztratili a zpátky jsme došli v celkem dobrém čase.
Čtvrteční ráno jsme započali dalším výšlapem na Smraďavku a poté jsme celý tenhle super výlet zakončili večer u ohně, kde jsme si vyprávěli vtipné historky a zpívali naše oblíbené táborákové písně.
Pokud jste už někdy slyšeli vyprávění o výletech, na které budete s láskou vzpomínat ještě i na stará kolena, tak to bude přesně tady tenhle.
Tímto chci poděkovat skvělému panu učiteli Hrabalovi, který tenhle kurz každoročně plánuje, paní učitelce Běšínské, paní Oksnerové a panu Slánskému, díky kterým jsme se neztratili v lese a v neposlední řadě paní kuchařce Pavle, díky které jsme neumřeli hlady.
Za celou 3M. a 3K. chci poděkovat za další skvělé zážitky.
Polášková Gabriela

Příspěvek byl publikován 13.6. 2023