Zdravíme z Malty!!!

Pro velkou část naší skupiny byla cesta dne 8. dubna z domova do naší destinace, Malty, doslova povznášející. Po zdlouhavém čekání na naše zavazadla jsme se minibusem dopravili na přislíbené ubytování ve městě San Pawl il-Baħar. Rozdělení do pokojů proběhlo snadno a my brzy mohli vyrazit do zdejších ulic.
Mezi kulturní rozdíly, kterých jsme si ihned všimli, patří mimo jiné i jízda po levé straně a jeřáb na každém rohu. Den jsme zakončili  výbornou večeří v nedaleké restauraci.

Neděle se nesla v duchu cestování po hlavním městě Malty, Vallettě, a sousedním městě Sliema. Náš výlet se shodou okolností překryl se státním svátkem, Velikonoční nedělí, a my tak měli možnost poznat hluboce zakořeněný vztah Malťanů ke křesťanství (luxusně vyoblékaných s drinkem v ruce pařících na ulici).  

Pondělí jsme započali pozvolným tempem, abychom se v rámci možností připravili na odpolední návštěvu poboček firem, ve kterých budeme pracovat.

Malta na nás už od počátku dýchla velice intenzivním, ale pohodovým dojmem. Přechod pro chodce je tu ohrožený jev, ale auto vám zastaví podle přání a potřeby. Místní jsou zde velice příjemní a zároveň přítulní (hlavně v autobusech).

A o našich pracovních zkušenostech vám dáme vědět v příštím článku.
Tak zatím!

Blanka Balážová, Eliška Blechová, Hermína Furmánková, Vít Zbranek a Kateřina Zrínyová

Příspěvek byl publikován 12.4. 2023