Do Německa na zkušenou

Luhačovice jsou epicentrem vzdělání a kultury – a důkazem tohoto tvrzení je třeba i to, že k nám do školy jednou za čas přijede udělat přednášku někdo zajímavý, třeba i z velké dálky. Dne 20. října tomu nebylo jinak, a až z hlavního města přijel pan Dominik Sedlařík, který studentům druhých, třetích a čtvrtých ročníků oborů Informační služby a Ekonomika a podnikání představil projekt Do Německa na zkušenou.
Náplň této přednášky byla jednoduchá – formou zábavných aktivit jsme si procvičili němčinu či naše znalosti o Německu jako takovém a díky interaktivní prezentaci jsme se především dozvěděli o možnostech jak vycestovat během studia střední (či později i vysoké) školy do různých zemí světa. Pan lektor nás seznámil s možnostmi krátkodobých i dlouhodobých pobytů, dobrovolné služby, pracovních příležitostí a prázdninových brigád.
Celé dvě hodiny se nesly ve velice přátelském duchu, a ke konci jsme všichni museli uznat, že všechny předané informace měly obrovskou hodnotu a budeme se je snažit co nejlépe využít ve svůj prospěch.

Vít Zbranek, 2.K

Příspěvek byl publikován 1.11. 2022