Grafika a design v Portugalsku

Stáž v Portugalsku už se pomalu krátí a tak bych se chtěla podělit o své zkušenosti z pracoviště ve firmě Magma design. Tato menší firma se zabývá vytvářením nebo úpravou firemních log, tiskovin, webů, ale především se zaměřuje na polepy aut, oken, obchodů nebo také na tvorbu menších věcí, jako jsou například samolepky.
Během své stáže jsem si mohla vyzkoušet vše. Většinou to byl návrh loga, vizitky nebo polepu pro reálnou firmu. Vyzkoušet si i práci se stojem na vyřezávání polepu, což nebylo vůbec jednoduché. Pokud se jednalo o něco složitějšího, bylo potřeba takových dílů ze stojanu několik, protože se pak na sebe vrstvily. Je to patrné na fotografii samolepky.
Jedna konkrétnější práce byla např. pro začínající kliniku Kaizen, která se specializuje na estetické úpravy. Neměla logo, ale pouze název a prostory, kde bude sídlit. Po vytvoření loga vznikl celkový návrh, jak by přibližně mohla klinika vypadat.
Práce jsou vytvářeny v programu CorelDraw, který jsem už znala ze školy, takže to nebyla novinka. Avšak nyní se v něm daleko lépe orientuji a práce je pro mě mnohem snadnější. Přiučila jsem se spoustu nového a nabrala zkušenosti nejen ohledně grafiky, ale i z pracovního prostředí.
Kristýna

 

Příspěvek byl publikován 25.7. 2022