Loučíme se s Portugalskem…

Máme tu poslední týden z našeho pobytu v Portugalsku, který nám všem utekl neskutečně rychle. Jako odměnu za dobře odvedenou práci na pracovních stážích jsme všichni dostali ve středu volno a jeli jsme na největší portugalské trhy do Barcelosu.

Ve čtvrtek nás čekal přeložený výlet do Valençie a Viany Do Castelo. Tentokrát bylo vše bez problémů a den jsme si parádně užili. Ve Valençii jsme navštívili most, přes který jsme přešli do Španělska a mohli strávit chvilku za hranicemi. Další věcí v programu byla pevnost Fortaleza de Valença plná krásných uliček, obchůdků a kaváren. Druhou část dne jsme byli u oceánského města Viana Do Castelo, které jsme už jednou navštívili. Tentokrát jsme si nebrali plavky. Autobus nás zavezl ke katolickému kostelu Santuário de Santa Luzia ležícím na kopci. Odtud jsme měli fantastický výhled na celé město a oceán. A aby toho nebylo málo, vyšlapali jsme si pár schodů na vyhlídku ve věžičce kostela. Výlet jsme zakončili rozchodem, kde každý měl prostor užít si poslední výlet podle svého.

V pátek jsme dostali certifikáty o absolvování pracovní stáže. Tudíž jsme to museli pořádně oslavit. Nejprve symbolicky s dortíkem a poté večerní grilovačkou. 

Byla to dobrodružná a skvělá cesta Portugalskem. Užili jsme si to!!! 

Příspěvek byl publikován 20.6. 2022