Poslední pozdravy z Modre

I druhý týden naší stáže byl plný událostí. V neděli jsme se byli podívat do Bratislavy i s paní Fuňovou, která byla ochotna nás provést a ukázat nám to nejkrásnější z tohoto města. Náš výlet jsme započali na UFU, odkud jsme měli výhled na celou Bratislavu. Byl to dech beroucí pohled. Poté nás paní Fuňová zavedla do centra města a ukázala nám mnoho památek. Také jsme se stavili na Nivy, kde se konal jarmark, nechyběla ani taneční stage, různé kreativní stánky a mnoho další zábavy.

V úterý jsme měli milou návštěvu. Přijel se na nás podívat pan zástupce Černobila a pan učitel Kacálek.

Ve středu nás čekala výuka na obtáčecích kruzích a vylévaní do forem. Nemůžeme se dočkat, až naše nové znalosti použijeme i na praxi.

Ve čtvrtek jsme se byli podívat na naši vytouženou Danubianu! Strávili jsme tam celý den obklopeni uměním a nádherným prostředím. Celá galerie leží na malém ostrůvku na Dunaji, člověk se tam cítí jako u moře.

A v pátek jsme chtěli dohnat to, co jsme v Bratislavě nestihli, tudíž Bratislavský hrad a jeho zahrady, které byly při západu slunce přenádherné.

Kromě výletů jsme se však věnovali i práci na dílně. Konečně jsme dokončili všechny naše výrobky a už se těšíme, až budou vypálené a uvidíme je v celé jejich kráse. Sice jsme se občas trápili nad jejich výrobou, ale nakonec  se veškerá namáhavá práce vyplatila. I mistři v Majolice nás pochválili.

Druhý týden bohužel utekl jako voda. Všichni si přejeme, abychom tu mohli zůstat ještě pár dní.

Na závěr bychom chtěli poděkovat škole a Majolice, že jsme měli možnost toto celé prožít. Byl to nezapomenutelný zážitek a skvělá zkušenost, která nám do budoucna pomůže.

Děkujeme

 

 

Příspěvek byl publikován 29.3. 2022